Кримінал
Події
Вимагали гроші у вдови військового: у Запоріжжі затримали групу зловмисників

Вимагали гроші у вдови військового: у Запоріжжі затримали групу зловмисників

Погрожуючи насильством, зловмисники намагались отримати від запоріжанки повернення неіснуючих боргів її загиблого чоловіка. Правоохоронці задокументували злочинні дії фігурантів та затримали їх «на гарячому». За скоєне вимагачам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. 

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Влітку минулого року двоє місцевих чоловіків, 48 та 64 років, дізнались про загибель знайомого військовослужбовця. Після цього на підставі надуманих боргових зобов’язань вони стали вимагати частину грошових коштів, які отримала вдова полеглого героя.

Психологічний тиск та погрози фізичним насильством шляхом численних телефонних дзвінків, неприємних повідомлень та «подарунків» у вигляді траурних вінків – такі методи злочинці застосовували у відношенні жінки. Аби ще більше заплутати та залякати жертву до вигаданої «схеми» незаконного збагачення вони залучили ще одного 40-річного поплічника. Він повідомив, що загиблий заборгував гроші ще і йому, та запропонував потерпілій вирішити питання з вимагачами за 10000 доларів США. Тоді запоріжанка звернулась за допомогою до правоохоронців.

5 лютого слідчі затримали «на гарячому» трьох фігурантів після отримання ними 150 000 гривень від потерпілої. Цього ж дня правоохоронці провели дев’ять санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та у їхніх транспортних засобах. 

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Читайте також:

За розбійний напад на подружжя поліцейські Дніпра затримали місцевого мешканця;

15 захисників із Дніпропетровщини повернулись додому з полону;

Влаштували незаконний бізнес із надання послуг сексуального характеру: у Дніпрі викрили злочинну групу

2024-02-09 17:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин