Кримінал
Виготовляли метадон та возили його до Польщі: В Запоріжжі СБУ накрила нарколабораторію та затримала двох контрабандистів

Виготовляли метадон та возили його до Польщі: В Запоріжжі СБУ накрила нарколабораторію та затримала двох контрабандистів

За даними слідства, мешканець Запоріжжя, який наразі перебуває за межами України, організував в місті виготовлення наркотиків та канал їх збуту за кордон. У спільники залучив ще двох осіб. Діяли за заздалегідь розробленою схемою. Частина приміщень за місцем мешкання одного з учасників угруповання, який володів навичками з виготовлення наркотиків, були обладнані під «нарколабораторію». Там шляхом синтезу вироблявся «метадон» в особливо великому розмірі. Перевозила наркотики через український кордон жінка.

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

На виконання загального плану вона розмістила на своєму тілі розфасовані у полімерні пакети наркотики та намагалась перевезти їх до Польщі через митний пост у Львівській області. 

Під час обшуку у жінки виявлено майже 2 кг особливо небезпечного наркотичного засобу «метадон» та сильнодіючого лікарського засобу «димедрол». Вартість вилученого наркотовару  за ціною «чорного ринку» в Україні складає більше 4 млн. грн., а у разі його реалізації в країні ЄС – майже 6,5 млн. грн.

За результатами проведеного правоохоронцями обшуку домоволодіння, де була розміщена нарколабораторія, вилучено засоби та пристрої для виготовлення наркотиків, їх залишки, хімічні реактиви для їх виготовлення, засоби зв’язку між учасниками групи тощо.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури припинено незаконну діяльність злочинного угруповання з виготовлення наркотичних засобів та їх контрабанди до Польщі з метою подальшого збуту (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 305, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 307 КК України). Двох його учасників затримали. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та оголошення в розшук їх організатора.

Слідство триває, на причетність до цих злочинів перевіряються інші особи.            

Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в Запорізькій області.

Читайте також: Фальшивий запис у військовому квитку та хабар 500 доларів: Прикордонники не випустили з України ухилянта з Запоріжжя;

У Кривому Розі вартість проїзду може сягнути 17 гривень;

2022-11-02 11:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин