Війна в Україні
Вибухи в Токмаку, побіг гауляйтера Балицького до Криму та обстріл колони авто в сірій зоні: Ситуація в Запорізькій області на ранок 31 серпня

Вибухи в Токмаку, побіг гауляйтера Балицького до Криму та обстріл колони авто в сірій зоні: Ситуація в Запорізькій області на ранок 31 серпня

Сьогодні, 31 серпня, близько 3.30 мешнкаці Токмака почули сильний вибух з подальшою детонацією снарядів.

Про це повідомив ТГ-канал «Токмак це Україна».

«В районе 3:30 мощный взрыв, пожар, детонация снарядов. Предположительно район жд, элеватор. Кузню хорошо трясло», - пишуть мешканці міста.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, на Запорізькому напрямку, використовуючи танки, реактивну та ствольну артилерію, ворог здійснював обстріли вздовж лінії зіткнення. Противник здійснює перегрупування частин та підрозділів 3-го армійського корпусу на тимчасово зайнятій території Запорізької області з метою відновлення наступу на зазначеному напрямку.

Втім, Інститут вивчення війни називає військових 3-го армійського корпусу «плохо обученными и неопытными добровольцами». І додає, що Росія готується до оборони Мелітополя – важливого логістичного вузла між Ростовською областю та півднем України.

Керівник окупаційної адміністрації Запорізької області Євген Балицький перебрався із тимчасово окупованого Мелітополя на кримський півострів. Колаборант спершу опублікував у своєму ТГ-каналі відповідне відеозвернення, але згодом видалив його. У зверненні Балицький повідомив, що керуватиме тимчасово окупованою територією області з Криму через «сімейні обставини».

А, за словам мера Мелітополя Івана Федорова, поплічники Балицького вже намагаються спіпрацювати з українськими спецслужбами, що зменшити собі потім строк покарання.

«Тим часом у найкмітливіших поплічників Балицького інша гонка. Буквально відчувши, що запахло смаженими колаборантами, вони наввипередки спішать зв’язатись з українськими спецслужбами й покаятись за неправильний вибір», - повідомив він в етері Національного телемарафону.

Також він розповів, що вчора російські військові обстріляли колону авто мирних мешканців в сірій зоні. Люди ховались під машинами. 

«Взимку у Мелітополі не буде опалення. Також окупанти заблокували доставку у Мелітополь гуманітарних вантажів, в тому числі медикаментів», - додав він.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу російські війська обстріляли цивільну інфраструктуру в районі 16 населених пунктів Запорізької області. Надійшло 25 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів.

Протягом минулої доби вдалося евакуювати 1673 людини, з них 451 – діти.

Читайте також: Привласнив майно на будівництві казарми для військових: В Дніпрі судитимуть керівника підприємства;

2022-08-31 10:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин