Війна в Україні
В Запоріжжі збльшилась кількість жертв внаслідок вчорашньої ракетної атаки

В Запоріжжі збльшилась кількість жертв внаслідок вчорашньої ракетної атаки

Сьогодні, 7 жовтня, станом на ранок ще продовжується проведення аварійно-рятувальних робіт на місці зруйнованих житлових будинків внаслідок вчорашніх ракетних ударів. Всього врятовано 21 людину, загинуло 11 людей.

Про це повідомляє ДСНС України.

За однією адресою з-під завалів п’ятиповерхового житлового будинку деблоковано 8 загиблих осіб, врятовано 6 людей, з яких 5 госпіталізовано.

За іншою адресою з-під завалів чотириповерхового житлового будинку деблоковано трьох загиблих людей, врятовано 15 осіб, з яких 8 госпіталізовано.

Станом на 7:00 до робіт залучено 45 осіб та 12 одиниць техніки ДСНС, а також 5 одиниць техніки комунальних служб.

На місці ліквідації працюють і співробітники Павлоградський пошуково - рятувальний кінологічний загін «Антарєс» на чолі з керівником Ларисою Борисенко разом із пошуковими собаками. Пси, які в будь-який час доби за першої ж потреби вирушають на пошуки зниклих громадян. На їх рахунку десятки знайдених людей: живих і тих хто, на жаль, загинув.

Вчора в Запоріжжі на розборі завалів працювали 5 собак-рятувальників, серед яких белігійські вівчарки малінуа і тервюрен, німецька вівчарка, доберман і лабрадор-ретривер. Вони допомагають екстреним службам у пошуку людей, які можуть перебувати під завалами.

Відеосюжет можна подивитись тут.

Крім того, до розбору зруйнованих конструкцій і пошуку громадян, залучені представники добровільних формувань цивільного захисту. Напередодні вони пройшли навчання, які проводилися на базі НМЦ ЦЗ та БЖД Запорізької області для членів добровільних формувань, а сьогодні вже стали до роботи – допомагати професіоналам. У числі добровольців і колишні працівники Головного управління ДСНС та ветерани пожежної охорони.

Небайдужі запоріжці - співробітники і волонтери World Central Kitchen і UABeluga надавали їжу та гарячі напої містянам, чиї домівки зруйнували російські ракети. Не оминули увагою і теплом й рятувальників, які без відпочинку, долаючи втому та біль, продовжують аварійно-рятувальні роботи на місцях ранкових «прильотів».

Читайте також: Розбила голову камнем: у Дніпрі затримали агресивну жінку;

2022-10-07 08:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин