Війна в Україні
В Запоріжжі вул. Лермонтова перейменували на честь «кіборга» та історика В’ячеслава Зайцева

В Запоріжжі вул. Лермонтова перейменували на честь «кіборга» та історика В’ячеслава Зайцева

В середу, 12 жовтня, депутати Запорізької міської ради ухвалили рішення про перейменування вул. Лермонтова на честь загиблого 5 жовтня на Донецькому напрямку історика, військового Збройних сил України та депутата міськради В’ячеслава Зайцева.

Про це повідомляє «Суспільне» з посиланням на депутата Запорізької міської ради Миколу Белого.

За його словами, рішення ухвалили одностайно. Також В’ячеславу Зайцеву посмертно присвоєно звання почесного громадянина Запоріжжя.

Завідувач відділу Наукової бібліотеки та архіву Національного заповідника «Хортиця» В’ячеслав Зайцев у березні 2014 року був мобілізований до лав Збройних сил України. Був учасником Антитерористичної операції на Сході України у складі окремої аеромобільної бригади.

Загинув В’ячеслав Зайцев 5 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання в Донецькій області. Йому було 42 роки. В нього залишилася дружина та маленька донечка.

Втім, раніше в Запоріжжі планували перейменувати вул. Лермонтова на честь запорізького спортсмена та кандидата у майстри спорту з важкої атлетики, морського піхотинця Атанаса Іванова, який загинув 7 березня, захищаючи Маріуполь.

Читайте також: Українці через застосунок єППО допоможуть зенітникам збивати ворожі дрони та ракети;

Повітряні тривоги триватимуть довше: в чому причина;

2022-10-14 13:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин