Кримінал
В Запоріжжі прокуратура розслідує справу щодо забруднення повітря

В Запоріжжі прокуратура розслідує справу щодо забруднення повітря

Прокуратура Запорізької області відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 241 КК України відносно діяльності запорізьких підприємств-забруднювачів повітря. Правоохоронці Нацполіції вже проводять необхідні слідчі дії.

Про це повідомив секретар міської ради Анатолій Куртєв.

«Окрім того, ми розробили спеціальний алгоритм дій у разі виявлення фактів забруднення повітря, і вже пересвідчились, що він дієвий.

Так ми отримали декілька звернень від мешканців Запоріжжя з вказанням конкретних вулиць, на яких ведеться діяльність, що призводить до виникнення такого сильного неприємного запаху. Після цього екологи та юристи міськради здійснили виїзди на місця, вказані у заявах, та провели перевірки», - написав він.

За словами Куртєва обстежували деякі невеликі підприємства на вул. М. Корищенка, на вул. Базовій, 10 (тут знаходиться ТОВ «ПРАЙМ-БІО», яке виробляє альтернативне паливо з лігніну).

«На момент відвідування обладнання підприємства не працювало, тож ми будемо і далі стежити за його діяльністю.

На сьогодні робота з виявлення забруднювачів атмосферного повітря за вищевказаними адресами продовжується», - написав Анатолій Куртєв.

Він розповів про алгоритм дій, які потрібно виконувати у разі виявлення фактів забруднення повітря:

«Ми опрацьовуємо усі заяви мешканців міста про забруднення атмосфери, які надходять до виконавчого комітету міськради. Якщо у зверненні вказано конкретне підприємство або орієнтовне місце, де ведеться діяльність, що призводить до забруднення повітря, то ми звертаємося з цією інформацією до правоохоронців. У свою чергу працівники відповідної районної адміністрації, разом з юристами та екологами, здійснюють виїзд на місця для проведення перевірки. За результатами перевірок ми надсилаємо заяву про скоєння кримінального правопорушення до правоохоронних органів, а правоохоронці вже приймають рішення про внесення необхідних відомостей із заяви до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відзначу, що цей алгоритм продемонстрував свою дієвість. До нас вже надійшло кілька звернень від мешканців Запоріжжя, які зазначили в своїх заявах конкретні вулиці та адреси, за якими можуть знаходитись потенційні джерела забруднення повітря. За цими заявами ми здійснили оперативні перевірки.

Хочу подякувати всім за зворотній зв’язок та за активну участь у вирішенні цього болючого для Запоріжжя питання», - написав він.

Читайте також: Обстріл Енергодара, фільтраційний пост у Василівці та вигнання з рідної землі «за дискредитацію рф»: Ситуація в Запорізькій області на ранок 23 серпня;

День Державного прапора та День незалежності в Запорізькій області відсвяткують за умов воєнного стану: подробиці;

2022-08-23 13:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин