Кримінал
Події
В Запоріжжі правоохоронці викрили угруповання вимагачів на чолі з кримінальним авторитетом: деталі

В Запоріжжі правоохоронці викрили угруповання вимагачів на чолі з кримінальним авторитетом: деталі

12 січня кримінальний авторитет разом зі своїми спільниками напав на потерпілого. Під погрозою ножа та телескопічної бити силою потерпілого вивезли у занедбаний будинок на території парку «Дубовий Гай». Упродовж певного часу вони били чоловіка, вимагаючи 30 000 гривень.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Встановлено, що діяльність угрупування організував місцевий кримінальний авторитет. Він неодноразово потрапляв у поле зору оперативників і наразі є обвинуваченим у кількох справах щодо викрадення людини, вимагання, поширення злочинного впливу тощо. 

Як тільки йому був змінений запобіжний захід на захід, не пов'язаний з позбавленням волі, одразу сформував групу для продовження злочинної діяльності. До її складу увійшло двоє мешканців Запоріжжя з кримінальним минулим.

На підставі зібраних матеріалів стосовно групи вимагачів розпочато досудове розслідування.  Затриманим, залежно від участі у злочинні діяльності, повідомили про підозру за: - ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини), - ч. 4 ст. 187 (розбій), - ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Викрито незаконну схему розмитнення метилового спирту зі збитками державі на 25 млн грн: підозрюються троє митників на Дніпропетровщині;

Не впорався з керуванням: у Кам’янському районі перекинулась вантажівка, яка перевозила цистерну з аргоном;

Виявили недоцільне використання коштів ще за трьома тендерами: результати засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність»

2024-01-18 16:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин