Кримінал
В Запоріжжі п‘яний водій насмерть збив 42-річного пішохода

В Запоріжжі п‘яний водій насмерть збив 42-річного пішохода

Вчора, 4 грудня, ввечері на Набережній магістралі в Запоріжжі сталася смертельна аварія. 52-річний водій автомобіля «Nissan Tiida» наїхав на пішохода, який швидко перебігав дорогу на неосвітленій ділянці поза пішохідним переходом. За висновком медиків, водій легковика перебував у нетверезому стані. В його крові виявилено 0,71 проміле алкоголю.

Про це повідомляє поліція Запорізької області.

У результаті аварії 42-річний потерпілий отримав тілесні ушкодження, від яких помер у кареті швидкої медичної допомоги.

Автомобіль правопорушника вилучили та помістили на територію штрафмайданчика.

На місці події працювали слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Запорізького районного управління поліції, експерти-криміналісти та медики.

За ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України, відкрито кримінальне провадження. Фігуранту загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Поліцейські вкотре закликають водіїв не сідати за кермо в стані алкогольного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

В той же час пішоходи повинні дотримуватись Правил дорожнього руху: бути уважними, переходити проїжджу частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч. У темний час доби та в умовах недостатньої видимості під час руху проїжджою частиною або узбіччям пішоходи зобов’язані використовувати світлоповертальні елементи.

Будьте свідомими та відповідальними!

Читайте також: На Дніпропетровщині на трасі згорів «Renault Grand Scenic»;

Один загинув: двоє мешканців Дніпропетровщини підірвалися на російській міні на Херсонщині;

У Кам’янському жінка шахраювала на продажі тварин;

Жінка померла: у Кривому Розі шукають свідків ДТП.

2022-12-05 13:41:00
true
Відео Дня








Архів Новин