Події
В Запоріжжі невиправним порушникам правил рибальства видають повістки до військкомату

В Запоріжжі невиправним порушникам правил рибальства видають повістки до військкомату

У неділю, 18 грудня, державні інспектори Запорізького рибоохоронного патруля здійснили чергові заходи із охорони зимувальних ям. Цього разу із представниками водної поліції та військкомату.

Про це повідомляє Запорізький рибоохоронний патруль.

Затока, яка традиційно відноситься до переліку заборонених для рибальства зимувальних ям так звана «Труба» є місцем концентрації великої кількості молоді плітки та судака. Тому ця ділянка постійно є об’єктом уваги рибалок, незважаючи на сезонні заборони як Запорізького рибоохоронного патруля щодо заборони вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах, так і Запорізької облдержадміністрації щодо заборони навігації та будь-якого рибальства на акваторіях Каховського та Дніпровського водосховищ в межах Запорізької області.

За 1,5 місяці заборони на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах лише на цій ділянці за порушення правил рибальства державні інспектори Запорізького рибоохороного патруля оформили 74 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та 4 протоколи за грубі порушення правил рибальства відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП.

«Але коли можна впіймати багато риби, штрафи не зупиняють охочих до риболовлі на зимувальній ямі. Тому, крім протоколів за порушенні правил рибальства, громадянам видавали повістки до військкомату для уточнення даних. Можливо, буде розглянута можливість щодо залучення невиправних порушників правил рибальства до робіт із допомоги для Збройних сил України», - пишуть рибінспектори.

Довідка:

За вилов риби на зимувальних ямах передбачено адміністративну відповідальність за ч. 3 ст. 85 КУпАП, штраф – до 170 грн. Якщо вилов здійснюється забороненими знаряддями лову, штраф становитиме до 680 грн.

З повним списком зимувальних ям у Запорізькій області можна ознайомитись за посиланням

Із розпорядженням щодо заборони навігації та будь-якого рибальства можна ознайомитись за посиланням.

Читайте також: «Наловили» на 85 тис. грн.: В Кам’янському районі Дніпропетровщини рибпатруль затримав двох браконьєрів;

2022-12-20 12:40:00
true
Відео Дня








Архів Новин