Війна в Україні
В Оріхові люди готують у печах на вулиці, а в Мелітополі обіцяють роздавати електрокаміни: Ситуація на Запоріжжі на 19 жовтня

В Оріхові люди готують у печах на вулиці, а в Мелітополі обіцяють роздавати електрокаміни: Ситуація на Запоріжжі на 19 жовтня

Сьогодні, 19 жовтня, вночі російська армія атакувала ракетами С300 об’єкт критичної інфраструктури в одному з селищ Запорізького району. На об’єкті виникла пожежа, яку оперативно ліквідували рятувальники. Постраждалих немає.

Про це повідомив голова Запорізкої ОВА Олександр Старух.

Оріхів вчора знову був у вогні. Містяни повідомляли про масові пожежі та обстріл Оріхова з самого ранку, кажуть, що бачили як летіли шахіди.

«Мешканці повідомляють про великі пожежі ввечері, зранку до обіду – обстріли (РСЗО, арта, ракети). Знову поцілили туди, куда мали ходити діти на навчання, також об’єкти цивільної інфраструктури», - пише «Медіа Оріхів».

А ось так живуть люди в місті без газу:

«Пройшов ще один день з вибухами ворожих градів, арти і ще хто зна чого, бо такі звуки вибухів ,як сьогодні були вперше. День без світла, газу і води. Будівельний батальйон тимчасово припинив роботи, щоб хлопців не наражати на небезпеку.

Майже щодня у нас є загиблі, або поранені наші мешканці. Тому, прошу вас всіх, обмежити пересування по місту. Бережіть своє життя. Але навіть у таких важких умовах хочу сказати, що ніяка орда нас ніколи не переможе. Бо ми вміємо об'єднуватися, співчувати, допомагати один одному.

Життя нас заставило пристосовуватися до ситуації. Жителі багатоповерхівок в одному з районів міста, вирішили питання з приготуванням їжі спільно. Збудували піч (кабицю) і всі разом готують на ній борщі, чаї, навіть печуть пиріжки. І пригощають стравами навіть перехожих і всіх жителів сусідніх будинків.

Все-таки добра в серцях жителів «міцного горішка» більше. А добро завжди перемагає зло. І тільки разом ми ПЕРЕМОЖЕМО! Обов'язково ПЕРЕМОЖЕМО! Слава українцям! Слава Україні! І нашим героям Слава!», — заступниці голови громади Світлана Мандрич.

Енергодар вночі знову зазнав обстрілів. Місто частково без світла і води.

«Обстріли спочатку промисловоі зони, а потім і самого міста почались близько опівночі і не вщухають зранку.

Є повідомлення про пошкодження однієі з підстанцій, в також будівлі виконавчого комітету міської ради.

Інформації про постраждалих серед цивільного населення  не надходило.

Прошу всіх до стабілізації ситуації залишатися вдома та дотримуватися правила двох стін», - написав законний мер міста Дмитро Орлов.

Про життя в окупованому Мелітополі розповів законний мільский голова Іван Федоров:

«Рашисти зробили з Мелітополя логістичний центр окупованого півдня України: щодня через місто проходять ворожі колони особового складу та військової техніки росармії.

Наразі із Джанкою до Мелітополя доставили ракетні комплекси С300. Через місто у супроводі конвою систематично курсують білі вантажівки, в яких перевозять іранські дрони-камікадзе.

Саме такою «високоточною» зброєю рашисти обстрілюють житлові райони Запоріжжя та інших населених пунктів України. 

‼️За останні 2 тижні посилився терор місцевого населення: цивільних людей масово беруть в полон. У Мелітопольському районі проводять обшуки будинків. Полонених змушують вступати в «добровольчі» батальйони.

Тож необхідно якнайшвидше звільнити Мелітополь від рашистських загарбників», - розповів він.

Іван Федоров також повідомив про список з 175 зрадників-співробітників дитячих садочків Мелітополя. Його передають до спецслужб та міністерств України, щоб зрадники понесли заслужене покарання.

«Під час повномасштабної війни, коли сотні дітей загинули від рук рашистів, а десятки тисяч щодня продовжують страждати від ворожих обстрілів, ці особи заради власної наживи стали на сторону ворога. В час, коли наші діти потребують особливого захисту, зрадники прикрили ними ворога як «живим щитом».

Тож їхнє майбутнє чітко прописане в ч.3 ст.111 Кримінального кодексу України: ув’язнення строком до 3-х років і позбавлення права обіймати посаду строком до 15 років.

Жоден колаборант не уникне відповідальності», - написан Федоров.

Що ж до опалювального сезона в місті:

«Доки мелітопольці мерзнуть, а в дитячих садках і школах температура нижче норми, обидва офіси гауляйтера Балицького обігрівають вкраденими міні-котельними.

Жителі регіона вже не реагують на обіцянки рашистів розпочати опалювальний сезон вчасно.

Чергова вигадана причина затримки -  стан труб газопостачання. Так бердянські колаборанти виправдовують відсутність навіть  приблизної дати пуску блакитного палива.

Мелітопольські окупанти підозрюють, що газу можуть не дочекатися, тож анонсували «атракціон нечуваної щедрості» і обіцяють роздавати електрокаміни.

Зрадники, це вам поки що тепло, а далі буде гаряче!», - пише Іван Федоров.

Читайте також: В Запоріжжі 19 жовтня тимчасово змінить маршрут трамвай №16;

На Дніпропетровщині чоловік кинувся під поїзд: обставини події встановлюють правоохоронці;

2022-10-19 09:19:00
true
Відео Дня








Архів Новин