Війна в Україні
В Мелітополі окупанти демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку, але бояться його знищити

В Мелітополі окупанти демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку, але бояться його знищити

В п’ятницю, 13 січня, в центрі окупованого Мелітополя (Запорізька обл.) окупаційна влада демонтувала пам’ятник Тарасу Шевченку. Втім, знищити його окупанти побоялися, щоб не викликати обурення місцевих мешканців. Тож виправдовуються, що пам’ятник переставлять на інше місце.

Про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» повідомив законний мер Мелітополя Іван Федоров.

«Гауляйтери Мелітополя напевно вирішили, що заховавши пам’ятник поховають і спротив жителів. Проте їхня «геніальна» ідея обернулася повним провалом.

Пам’ятник Шевченку, розташований на центральній площі Мелітополя, з 2014 року став символом протистояння і європейського вибору мелітопольців. Сюди жителі приходили під час Революції Гідності. Сюди ж вони вийшли у лютому 2022 під час окупації міста.

Мелітопольці настільки обурились нікчемним вчинком окупантів, що навіть гауляйтери були змушені послухатись жителів і виправдовуватись - пам’ятник не знищать. Його переставлять на інше місце, а замість нього встановлять чергову радянську статую.

Та нехай ще трохи потішаться. Повернемось - повернемо все і всіх туди, де їм місце стояти або сидіти», - розповів він.

Він також повідомив, що пам’ятник окупанти демонтували пізно ввечері, боючись народного спротиву.

Читайте також: 35 загиблих та ще 35 розшукують: В Дніпрі триває рятувально-пошукова операція на місці зруйнованого ракетою РФ будинку;

2023-01-16 12:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин