Війна в Україні
В Кам’янці-Дніпровській знищено склад бюлетенів псевдореферендуму та базу ФСБ: Ситуація в Запорізькій області на ранок 6 вересня

В Кам’янці-Дніпровській знищено склад бюлетенів псевдореферендуму та базу ФСБ: Ситуація в Запорізькій області на ранок 6 вересня

Вчора вночі бійці спецназу ГУР МО провели спецоперацію у тимчасово окупованій Кам’янці-Дніпровській (Василівський район Запорізької області). Знищено та суттєво пошкоджено низку об’єктів, які окупанти використовували в якості місць базування.

Про це повідомило ГУР Міноборони.

В кількох приміщеннях тривають пожежі, які окупанти не можуть загасити протягом тривалого часу. Зокрема, управління Державної казначейської служби.

Знищено місце зберігання бюлетенів для проведення псевдореферендуму. При цьому, склад було підірвано вибухом зсередини приміщення. Всі наявні друковані матеріали – знищено.

Разом з цим розбито місце базування підрозділу російського ФСБ, який охороняв склад бюлетенів. Точна кількість вбитих та поранених – уточнюється. Вцілілих та поранених терміново евакуюють в напрямку окупованого Криму.

В результаті проведення спецоперації цивільне населення не постраждало.

Мер Енергодара Дмитро Орлов розповів про ситуацію в місті:

«Впродовж останніх декількох тижнів, а особливо впродовж останніх днів, відмічається стала тенденція залишення мешканцями Енергодару окупованого міста та їх спроб виїзду на підконтрольну офіційному Києву територію України. У такий спосіб енергодарці реагують на зростаючу загрозу втрати контролю за ситуацією і процесами на ЗАЕС.

Особливість — збільшення потоку біженців з Енергодару передувало збільшення кількості працівників ЗАЕС, бажаючих звільнитися. З кожним днем кількість їх заяв збільшується, бо саме співробітники ЗАЕС більше за всіх знають про реальну ситуацію на станції і, відповідно, діляться нею з іншими містянами. Певною зоною інформаційної пітьми залишається кризовий центр ЗАЕС, до якого, за нашими даними, окупанти досі не допустили представників МАГАТЕ. За тими ж даними, їм є що і кого там приховувати.

Між собою енергодарці вже кажуть, що можна було б терпіти мавпу з гранатою, але мавпу з ядерним дрином спрогнозувати неможливо. Тож слід очікувати подальшого збільшення біженців з цього міста, у тому числі фахівців ЗАЕС, які вважають подальше перебування російських окупантів на станції вкрай небезпечним».

Про життя в Мелітополі розповів на телеканалі Апострофі міський голова Іван Федоров:

  • Окупанти беруть в полон за проукраїнську позицію, катують полонених.
  • 90% освітян не пішли на співпрацю з окупантами. Російські військові зробили зі шкіл режимні об’єкти, зомбують дітей. 
  • Окупанти погрожують штрафами і позбавленням батьківських прав батькам, діти яких продовжують навчатись за українською програмою. 
  • Вчора були знеструмлена тимчасово окупована частина Запорізької області.
  • Окупанти заблокували перевезення гуманітарних вантажів до тимчасово окупованих територій, в тому числі медикаментів, яких в Мелітополі немає.
  • За останні декілька днів знищено 2 ворожі військові бази. Одна в 10 км від міста, друга в районі аеродрому в Мелітополі.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі 18 населених пунктів. Надійшло 47 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів.

Протягом минулої доби вдалося евакуювати 1266 людей, з них 309 – діти.

Читайте також: В Запоріжжі 6 вересня тимчасово змінить маршрут трамвай №14;

Незаконно заволоділи 4 квартирами в Запоріжжі: Поліція повідомила трьом шахраям про підозру у заволодінні чужим майном;

2022-09-06 09:35:00
true
Відео Дня








Архів Новин