Війна в Україні
«Укрзалізниця» запустила Потяг до перемоги: Поїзд курсуватиме за маршрутами Київ-Ужгород і Запоріжжя-Львів

«Укрзалізниця» запустила Потяг до перемоги: Поїзд курсуватиме за маршрутами Київ-Ужгород і Запоріжжя-Львів

Проєкт «Потяг до перемоги» — це 7 вагонів, розписаних українськими митцями. Кожен вагон присвячено тимчасово окупованим територіям України та подвигам людей, які чинять опір російським військам. Історії про це можна прочитати, відсканувавши QR-код на вагоні, який веде на сайт проєкту. «Потяг до перемоги» вирушив у перший рейс 23 серпня з Києва та прибуде до Ужгорода в День Незалежності.

Про це повідомила пресслужба УЗ.

«Потяг до перемоги» — спільна ініціатива «Укрзалізниці», комунікаційної агенції Gres Todorchuk та сучасних українських митців під кураторством Каті Тейлор. У своїх ілюстраціях Андрій Присяжнюк закарбував мужність Богдана Зізи, який облив синьо-жовтою фарбою міську адміністрацію в Євпаторії; Сергій Туркіневич – мешканців Енергодара, які беззахисні вийшли проти танків; Дмитро Касянюк – сталевих оборонців Маріуполя та сміливих залізничників, які евакуювали людей із Харківщини; Роман Синенко розкрив історію лікарів з Луганщини, які рятували життя, залишаючись в окопах і підвалах; Аліна Коник – фермерів Миколаївщини, які збирали врожай на замінованих та палаючих полях, Максим Кільдеров – рух опору Херсонщини. 

«Потяг до перемоги» – це наша подяка всім сміливим українцям, які чинять спротив окупантам. Мета проєкту — показати, що Україна пам’ятає про тих, хто знаходиться в тимчасовій окупації, що ми не забули ні про Херсонщину, ні про Донеччину, ні про Крим. З 23 серпня потяг курсуватиме маршрутами Київ — Ужгород та Запоріжжя — Львів, поєднуючи всю країну із заходу на схід. І ми впевнені, що одного дня він прибуде на вокзали тих міст, які поки що знаходяться під тимчасовою окупацією», — говорить голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

На сайті train.foreverukraine.org.ua можна дізнатися про сміливі вчинки українців, які тимчасово перебувають в окупації, але продовжують боротьбу. Перейти на сайт можна також за QR-кодом, нанесеним на кожен із 7 вагонів «Потяга до перемоги».

«Ми маємо використовувати всі можливі інструменти, щоб тримати у фокусі світу тих, хто відстоює нашу незалежність на тимчасово окупованих територіях, на лінії фронту, та тих, хто потребує нашої допомоги у полоні. «Потяг до перемоги» – це проєкт із важливим повідомленням про те, що Україна знає своїх героїв в обличчя, пишається ними і дякує за їхні щоденні подвиги», - каже операційна директорка агенції Gres Todorchuk Дарія Любімова.

«Коли ти живеш в окупації й чуєш, що люди по всій країні підключаються до флешмобів на твою підтримку, привертають увагу до злочинів, котрі чинять окупанти та говорять про тебе, – це надає тобі сил боротись далі. Мрію, що «Потяг до перемоги» зможуть вживу побачити всі герої з усіх регіонів, яким він присвячений», — говорить колишій інженер Запорізької АЕС і учасник руху спротиву Енергодара Максим Щербина.

Читайте також: Президент України Зеленський нагородив орденом 20-річного солдата Олександра Руденка з Зеленодольскої громади на Дніпропетровщині;

2022-08-24 15:08:00
true
Відео Дня








Архів Новин