Війна в Україні
Події
Кримінал
У Запоріжжі затримали зловмисників, що переправляли військовозобов’язаних через кордон та продавали громадянство України жителям РФ

У Запоріжжі затримали зловмисників, що переправляли військовозобов’язаних через кордон та продавали громадянство України жителям РФ

У Запоріжжі перекрили незаконний канал переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон. Нелегальний «бізнес» вела група з п’яти жителів регіону.

Про це повідомили у прес службі ГУНП у Запорізькій області.

За даними слідства, 59-річний місцевий житель організував стійкий канал для незаконного переправлення громадян України до інших держав за так званими «білими» білетами.  

Чоловікам призовного віку пропонувалась допомога у виготовленні тимчасових військових посвідчень та довідок військово-лікарської комісії про непридатність до несення військової служби з виключенням з військового обліку. За 2000 – 2500 доларів США ухилянтам надавався пакет необхідних документів. 

До злочинної схеми фігурант долучив ще чотирьох поплічників.

Також правоохоронці встановили ще одну «послугу», на якій «спеціалізувалося» злочинне угруповання – допомога іноземцям в незаконній легалізації на території нашої держави шляхом надання їм відповідних підроблених документів – паспортів, віз та посвідок на проживання іноземців в Україні. Серед «клієнтів» виявлено і громадян РФ.

5 квітня правоохоронці провели десять санкціонованих обшуків на території Запоріжжя та Івано-Франківської області. За місцями проживання, роботи та у транспортних засобах членів злочинної групи виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, готові до збуту підроблені документи, кліше печаток закладів охорони здоров’я, військкоматів та інших установ і організацій, підроблені спецперепустки для пересування містом у комендантську годину, а також грошові кошти, отримані злочинним шляхом.

Організатора угруповання затримано відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому та ще двом активним учасникам групи повідомлено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 322 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років увʼязнення з конфіскацією майна. Слідство триває.

Читайте також:

Військовим повернули премії 30 тисяч гривень;

У Запоріжжі у переселенця викрали сумку з телефоном і банківськими картками;

У Кам'янському чоловік порізав іншого ножем посеред вулиці

2023-04-11 18:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин