Війна в Україні
Події
Кримінал
У Запоріжжі затримали колишнього правоохоронця, який намагався вступити до ЧВК «Вагнер» та воювати проти України

У Запоріжжі затримали колишнього правоохоронця, який намагався вступити до ЧВК «Вагнер» та воювати проти України

Органи Служби безпеки затримали ще одну особу, яка була причетна до дестабілізації ситуації у Запорізькій області. Затриманий виявився колишнім правоохоронцем, якого у 2009 році звільнили з МВС за фактами корупції.

З початком повномасштабного вторгнення він вирішив підтримати агресію Росії та розробив план втечі до тимчасово окупованого Мелітополя, щоб приєднатися до ЧВК «Вагнер».

Про це повідомили у прес службі СБУ.

Для реалізації своїх злочинних намірів чоловік звернувся до колишніх колег-зрадників. Водночас він розпочав проводити антиукраїнську пропаганду у забороненій соціальній мережі «Вконтакте». Створивши власну групу, зловмисник активно поширював пости, в яких вихваляв «Вагнерівців» та їхнього лідера, Євгена Пригожина. Крім того, він заперечував російські ракетні удари по українських містах та закликав до зміни меж державного кордону України.

Під час обшуків були виявлені мобільний телефон та комп’ютерна техніка, які використовувалися для підривної діяльності. Зібрані докази дозволили повідомити підозрюваному про його злочинні дії за ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Наразі зловмисник перебуває під вартою.

Читайте також:

На Дніпропетровщині викрито незаконний бізнес із виготовлення документів для «ухилянтів»;

За чотири місяці понад 4,4 млрд грн: переселенці, що знайшли прихисток на Дніпропетровщині, отримують допомогу на проживання;

Викрали 700 тис. гривень із картки військовослужбовця: поліцейські Дніпра встановили двох крадіїв

2023-05-16 20:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин