Події
У Запоріжжі за добу зникло пʼятеро дітей: ювенальні поліцейські встановили місцезнаходження всіх

У Запоріжжі за добу зникло пʼятеро дітей: ювенальні поліцейські встановили місцезнаходження всіх

Троє з них, 16-річний хлопець та дві 12-річні дівчинки, пішли з дому. Ще двоє юнаків 14 та 16 років самостійно залишили дитячий реабілітаційний центр. Місцезнаходження підлітків встановили працівники ювенальної превенції Запорізького районного управління поліції.

Впродовж минулої доби до органів поліції надійшло декілька повідомлень щодо безвісти зниклих дітей. На кожний факт миттєво реагували ювенальні поліцейські, завдяки чому місцезнаходження кожної дитини було швидко встановлено.

Так, вранці 28 липня до Запорізького районного управління поліції звернулася мати 12-річних двійнят із заявою про те, що її доньки пішли з дому близько 6:30 ранку та не виходять з нею на зв'язок. Працівники поліції одразу розпочали пошуки дівчат і з’ясували, що з дому вони «втікають» не вперше. Поліцейські встановили коло їх друзів і контактів, а також ймовірні місця, де вони можуть перебувати. З’ясувалося, що сестри гуляли на районі.

Другий випадок стався близько 11-ї години у Заводському районі міста. Мати 16-річного хлопця повідомила, що її син є переселенцем, тому погано орієнтується у місцевості. Ювенальні поліцейські одразу розпочали пошуки юнака: розповсюдили орієнтування зниклого хлопця, відпрацювали прилеглу місцевість, місця масового скупчення людей, зупинки громадського транспорту та ймовірні маршрути переміщення. Впродовж декількох годин його місцезнаходження було встановлено – хлопець перебував у центрі міста на одній із зупинок громадського транспорту неподалік торгівельного  центру.

Ввечері того ж дня до чергової частини Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області звернулася працівниця Запорізького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей із заявою про зникнення двох неповнолітніх вихованців 2006 та 2008 років народження. Юнаки самовільно залишили заклад та пішли в невідомому напрямку. Співробітники ювенальної превенції поспілкувалися зі знайомими хлопців і з’ясували ймовірні місця перебування юних втікачів. Вжитими заходами розшуку співробітники встановили їх місцезнаходження: підлітки гуляли вулицями Дніпровського району.

Усіх знайдених дітей повернуто до законних представників, а також проведено профілактичну роботу щодо недопущення подібних випадків у майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Поліцейські в Жовтих Водах затримали харків‘янина, який за $4 тис. зробив український паспорт для росіянина;

Верховна Рада прийняла законопроект, який звільняє від мобілізації нову категорію осіб;

Через неналежний стан бомбосховищ відкрито 6 судових проваджень.

2022-07-30 20:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин