Події
Кримінал
У Запоріжжі викрили групу наркоаграріїв: деталі

У Запоріжжі викрили групу наркоаграріїв: деталі

Двоє мешканців обласного центру та пенсіонерка із Запорізького району організували вирощування та продаж нарковмісних рослин. За цінами «чорного ринку» їхній дохід щомісяця складав близько 2,5 мільйона гривень.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

У межах розслідування правоохоронці провели низку слідчо-оперативних заходів та задокументували незаконну діяльність фігурантів. Поліцейські з’ясували, що до вчинення злочину причетні 52 та 45-річний запоріжці, а також 72-річна жителька села Нижня Хортиця.

Фігуранти купували насіння рослин роду конопель в інтернет-мережі та за допомогою спеціального обладнання вирощували їх за місцями мешкання.

Зрощені кущі ділки сушили та подрібнювали для подальшого продажу клієнтам. Розповсюджували «товар» на території міста та області, отримуючи від незаконної реалізації наркотичних речовин близько 2,5 мільйона гривень на місяць.

В ході обшуків було вилучено близько 7 кілограмів сухих рослин канабісу, 310 кущів цієї ж рослини з ознаками культивування, понад 30 корінців, гроубокси, системи фільтрації повітря, ємності з добривом, 45 спеціальних ламп та 6 електронних світильників, електронні ваги, банківські картки та мобільні телефони. Крім того, в будинку одного із фігурантів вилучено автоматичну зброю та майже 120 одиниць набоїв калібру 7,62 мм. 

Остаточна правова кваліфікація діям фігурантів буде надана в процесі подальших слідчих дій. На цей час проводяться заходи зі встановлення злочинних зв’язків зловмисників, можливих каналів отримання зброї та наркотичних засобів. Досудове розслідування триває.

Читайте також:

Податкові перевірки повертаються: Президент підписав закон;

Продавав неіснуючі товари в Інтернеті: судитимуть мешканця Дніпропетровщини;

Правоохоронці м. Кривий Ріг скерували до суду два кримінальні провадження за фактами домашнього насильства

 

2023-12-07 20:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин