Події
Кримінал
У Запоріжжі сімейному кривднику загрожують 2 роки увʼязнення

У Запоріжжі сімейному кривднику загрожують 2 роки увʼязнення

57-річний житель Олександрівського району систематично знущався над своєю маломобільною співмешканкою. Його неодноразово притягували до адміністративної відповідальності, та агресора це не зупиняло. Наразі слідчі розпочали кримінальне провадження. Правопорушнику загрожує до 2 років ув’язнення.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

Запоріжанин упродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно своєї 65-річної цивільної дружини. Жінка – маломобільна і пересувається лише за допомогою колісного крісла. Кривдник не має постійного заробітку, лише тимчасові підробітки та зловживає спиртними напоями, через що в родині постійно виникають сварки. Співмешканка не в змозі дати відсіч агресії.

Так, з грудня минулого року і донині через випивку дебошир систематично принижував та ображав свою жертву, висловлювався нецензурною лайкою, а іноді - навіть жбурляв у її бік предмети, які потрапляли до рук.

Неодноразово працівники сектору з протидії домашньому насильству складали щодо сімейного тирана адміністративні протоколи, дільничні офіцери поліції проводили профілактичні бесіди. Незважаючи на вжиті заходи, громадянин не змінив своєї поведінки.

Слідчі відділу поліції № 2 Запорізького РУП відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Санкція інкримінованої статті передбачає громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури.

Правоохоронці закликають громадян не замовчувати домашнє насильство, а звертатися по допомогу. Телефонуйте на поліцейську спецлінію «102» або Урядову «гарячу лінію» за номером 1547, фахівці якої надають консультацію та підтримку постраждалим.

Читайте також:

З початку року у ЦНАПах Дніпропетровщини з'явилися ще п'ять мобільних офісів;

Запорізькі піротехніки ДСНС знищили бойову частину та залишки ракети;

Загинуло 2 пасажири: у Кам’янському районі надзвичайники деблокували водія з пошкодженої через ДТП автівки

2023-08-12 17:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин