Війна в Україні
Три черги у Василівці: як люди виїзжають з тимчасово окупованих територій

Три черги у Василівці: як люди виїзжають з тимчасово окупованих територій

На сьогодні Василівка – єдиний пункт виїзду для 4-х областей: Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської. На блокпосту тут скопилося понад 1200 автівок. Це майже 6 тис. громадян чекають в черзі на виїзд на територію України – до Запоріжжя.

Про це розповів в етері Національного телемарафону міський голова Мелітополя Іван Федоров.

«Сьогодні там є 3 черги, які створили наші вороги. Перша черга, це, очевидно, платна. Вони беруть з людей від 100 до 500 доларів за виїзд без черги і ци люди можуть виїхати за одну добу.

Друга черга – люди пільгових категорій. Люди в ній чекають 3-4доби на виїзд. В цю чергу можуть увійти інваліди, малолітні діти, старі люди.

І третя черга – звичайна. І сьогодні час очікування доходить до 7 днів.

Але ситуація ускладнилася, тому що в Запорізькій області йдуть дощі, і дорога в «сірій зоні» непроїзна. Але вороги навмисне блокує цей шлях, тому що випускає наших громадян, вони застряють на цій дорозі. Треба сказати окреме слово про наших ДСНС, які невтомно роблять рятувальні операції навіть під обстрілами і за останні 4 дні вони витягнули з грязі на територію, підконтрольну Україні, близько 500 автівок, з них близько 100 – вантажних.

Тому сьогодні евакуація можлива, але вона мучительна та займає багато часу», - сказав Іван Федоров.

Читайте також: В Дніпрі інструктори з лікарні ім. Мечникова проводять курси з домедичної допомоги для військовослужбовців;

У Кам’янському чоловік пограбував бомбосховище: подробиці;

2022-08-04 20:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин