Кримінал
Стежили за ними півроку: В Запоріжжі поліцейські викрили групу наркодилерів метамфетаміну

Стежили за ними півроку: В Запоріжжі поліцейські викрили групу наркодилерів метамфетаміну

Психотропну речовину фігуранти продавали наркозалежним мешканцям Запоріжжя «з рук в руки». Правоохоронці задокументували низку наркозлочинів та зібрали доказову базу, достатню для притягнення зловмисників до кримінальної відповідальності. Їм загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, розшуківці обласного главку поліції отримали оперативну інформацію про те, що на території міста група осіб збуває метамфетамін. За півроку оперативники разом зі слідчими ГУНП в області задокументували 6 фактів збуту психотропу.

Поліцейські з’ясували, що до протиправної діяльності причетні 4 фігурантів. Встановлено, що незаконний бізнес організувала 28-річна жителька Запоріжжя. До збуту вона залучила ще трьох мешканців міста – двох чоловіків, 29 та 38 років, та 27-річну дівчину. Злочинці продавали «товар» наркозалежним покупцям вартістю 1 тис. грн. за «дозу».

За місцями мешкання організаторки злочинної справи та її посібників правоохоронці за силової підтримки спецпризначенців КОРДу під процесуальним керівництвом обласної прокуратури провели санкціоновані обшуки. У результаті заходів виявлено та вилучено гроші, отримані злочинним шляхом, чорнові записи з обліку реалізації психотропних засобів, мобільні термінали, ваги. В транспортному засобі одного зі збувачів виявлено 10 зіп-пакетів із кристалічною речовиною (попередньо – метамфетамін). Його затримали.

Ділкам повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України.

Наразі поліцейські встановлюють причетність до злочинної діяльності інших осіб. Триває досудове розслідування.

 

Читайте також: «Укрзалізниця» змінила розклад та маршрут поїздів на ділянці Кривий Ріг - Нікополь - Запоріжжя;

2023-01-12 10:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин