Події
Став одним із керівників незаконного створеного в Мелітополі збройного формування: на Запоріжжі у колабораційній діяльності підозрюється громадянин України

Став одним із керівників незаконного створеного в Мелітополі збройного формування: на Запоріжжі у колабораційній діяльності підозрюється громадянин України

За даними слідства, у вересні 2022 року проросійські налаштований житель Мелітопольщини, організатор низки пропагандистських акцій за пропозицією представників окупаційної адміністрації зайняв посаду заступника командира в незаконному воєнізованому формуванні «Добровольчий батальйон ім. П.А. Судоплатова», створеному на окупованій території Запорізької області. 

На цій посаді він здійснював  загальне керівництво  підпорядкованим йому воєнізованим підрозділом. Вів активну агітаційну роботу серед місцевого населення, діючих та колишніх правоохоронців щодо підтримання окупаційного режиму та вступу за контрактом до збройних сил рф. Виконував злочинні доручення псевдогубернатора Балицького та його кремлівських кураторів, за що був нагороджений «медалью за отвагу».

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Мелітопольського району у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Вихваляли дії агресора: на Дніпропетровщині виявили чергових колаборантів;

Надзвичайники Синельниківщини ліквідували займання приватного будинку: деталі;

Криворізькі поліцейські затримали 19-річного хлопця за збут зброї: подробиці.

2023-09-22 19:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин