Війна в Україні
Стало відомо, що підірвали партизани в Мелітополі: Ситуація в Запорізькій області на ранок 19 серпня

Стало відомо, що підірвали партизани в Мелітополі: Ситуація в Запорізькій області на ранок 19 серпня

Зранку у середу, 17 серпня, та у ніч на 18 серпня у південній частині Мелітополя Запорізької області пролунали вибухи. Виявилося, що партизани підірвали електроопору і зірвали плани окупантів щодо перепідключення Запорізької АЕС.

Про це повідомляє Штаб оборони Запорізького краю з посиланням на «РИА-Мелитополь».

«17 серпня о 10:58 у південній частині міста пролунав вибух, після якого окупанти перекрили південний виїзд із Мелітополя. На блок-посту під час повороту на Новий цвинтар транспорт військові пускали в об'їзд через Садове. А в ніч із 17 на 18 серпня, приблизно, о 3.25 у центрі міста було чути роботу ППО, а в південній частині одиночний вибух.

Видання стверджує, що результатом роботи диверсантів став підрив електроопори.

Мелітопольські диверсанти зіпсували плани рашистів щодо швидкого перепідключення ЗАЕС. У понеділок, 15 серпня, у Мелітополі, нагадаємо, були помічені великовантажні машини з бухтами проводів та бочками з трансформаторною олією. Найімовірніше їх завезли, щоб реалізувати план підключення Запорізької АЕС до російської енергосистеми», – цитує Штаб повідомлення «РИА-Мелитополь».

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі Запоріжжя, Преображенки, Новомиколаївки, Малої Токмачки, Оріхова та Нестерянки. Надійшло 34 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів.

Протягом минулої доби вдалося евакуювати 886 людей, з них 236 дітей.

Читайте також: В Запоріжжі 19 серпня тимчасово змінить маршрут трамвай №14;

2022-08-19 10:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин