Кримінал
Події
Війна в Україні
Стала колабораційною блогеркою: запорізькі поліцейські повідомили про підозру черговій зрадниці

Стала колабораційною блогеркою: запорізькі поліцейські повідомили про підозру черговій зрадниці

Після захоплення Мелітополя колишня юрисконсультка одного з місцевих підприємств стала медійною особою. Жінка активно здійснювала ворожу пропаганду, дискредитуючи українську владу. Правоохоронці зібрали докази її колабораційної діяльності та повідомили про підозру. Зловмисниці загрожує до дванадцяти років позбавлення волі. 

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

У квітні 2022 року 36-річна родичка очільника окупаційної адміністрації добровільно обійняла посаду «руководителя Управления информации и пресс-службы временно исполняющего обязанности губернатора Запорожской области». Жінка активно займалась ворожою пропагандою на окупованій території, організовувала заходи політичного характеру та дитячі свята. Свою інформаційну діяльність вона здійснювала із залученням російських медіа та за допомогою соціальних мереж. Колаборантка записувала відеозвернення стосовно вірогідного замаху на її життя, дискредитувала українські ЗМІ та закликала громадян не довіряти опублікованій у них інформації.

Також фігурантка сприяла роботі кореспондентів рф, які брали інтерв’ю у місцевих мешканців про нібито покращення життя після «звільнення». Крім того, зрадниця у серпні 2023 року була учасницею освітнього федерального проєкту «Мастерская новых медиа», організованого в Ростові-на-Дону за підтримки уряду росії, про що отримала відповідний сертифікат.

Поліцейські зібрали достатньо доказів протиправної діяльності фігурантки та заочно повідомили їй про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 5, 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Читайте також:

У Запоріжжі виявили нелегала з кримінальним минулим: подробиці;

На лікуванні у Дніпрі помер солдат ЗСУ Сергій Шульський;

На Дніпропетровщині затримали двох наркозбувачів: подробиці

 

 

2024-02-19 15:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин