Події
Життя
Спроба незаконного заволодіння: прокуратура Запоріжжя через суд повернула громаді 2-х кімнатну квартиру

Спроба незаконного заволодіння: прокуратура Запоріжжя через суд повернула громаді 2-х кімнатну квартиру

Вознесенівська окружна прокуратура у судовому порядку довела належність територіальній громаді Запоріжжя двокімнатної квартири вартістю понад 1,1 млн, якою за підробленими документами намагалася незаконно заволодіти фізична особа.  

З’ясувалося, що після смерті місцевого мешканця у нього не знайшлося спадкоємців за законом або заповітом. У зв’язку з цим двокімнатна квартира у Шевченківському районі міста, яка належала чоловікові,  повинна була перейти у комунальну власність міста.  

Проте особа, яка не була спадкоємцем померлого, на підставі підроблених документів звернулась до суду з позовом про визнання себе спадкоємцем четвертої черги та визнання права власності на вищевказану нерухомість. Суд вказаний позов залишив без розгляду. 

У свою чергу прокуратура, дізнавшись про такі шахрайські дії, подала позовну заяву про визнання квартири відумерлою спадщиною та передачу її у власність територіальної громади Запоріжжя. 

Заява рішенням суду задоволена. 

За фактом спроби заволодіння шахрайським шляхом нерухомістю триває досудове розслідування (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
 
 
2023-05-16 13:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин