Війна в Україні
Політика
Сьогодні розпочнуться роботи з перезапуску 6 енергоблоку ЗАЕС

Сьогодні розпочнуться роботи з перезапуску 6 енергоблоку ЗАЕС

Продовжуються підготовчі роботи з перезапуску п'ятого енергоблоку Запорізької АЕС, а роботи з перезапуску 6-го енергоблоку розпочнуться сьогодні.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міжнародного агентства з атомної енергії.

За інформацією МАГАТЕ, перезапуск триватиме декілька днів.

На атомну електростанцію також завезли додаткові запаси дизпалива для 20 дизель-генераторів. Їх доставили сім вантажівок: 5 із Запоріжжя, 2 - окупованої росіянами території.

"На даний час на станції є паливо принаймні на десять днів роботи дизель-генераторів у разі відключення зовнішнього живлення", - йдеться в повідомленні.

В МАГАТЕ також додали, що продовжуються консультації генсека агентства Рафаеля Гроссі з Україною та Росією щодо якнайшвидшого запровадження зони ядерної безпеки та захисту навколо ЗАЕС.

"Я ясно дав зрозуміти, що персонал повинен мати можливість виконувати свої життєво важливі завдання без надмірного втручання або тиску", - сказав генеральний директор МАГАТЕ.

Представники місії агентства також повідомили, що за останні декілька днів у районі станції майже не було обстрілу. Однак вчора у другій половині дня за огорожею периметра ЗАЕС зафіксували два вибухи мін.

Нагадаємо, днями ЗАЕС було знову повністю знеструмлена. Російські військові не пропускали на станцію машини з дизпаливом.

Читайте також:

Втік з лікарні: у Дніпрі затримали військовополоненого армії РФ;

Начебто студент: у Дніпрі невідомий чоловік фотографував будинки та вулиці міста;

«Росіяни усю ніч атакували область»: ситуація на Дніпропетровщині станом на ранок 14 жовтня.

2022-10-15 11:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин