Війна в Україні
Склад та об’єкт інфраструктури: Російська армія атакувала Запоріжжя дронами-камікадзе

Склад та об’єкт інфраструктури: Російська армія атакувала Запоріжжя дронами-камікадзе

Сьогодні, 18 жовтня, вночі ворог знову атакував обласний центр. Завдали авіаційний удар з використанням БПЛА Shahed. Внаслідок атаки виникла пожежа на об’єкті інфраструктури. Одна ракета влучила в складські поміщення в одному з районів Запоріжжя. В обох випадках постраждалих немає.

Про це повідомляє голова Запорізької ОВА Олександр Старух та секретар Запорізької міськради анатолій Куртєв.

«Сьогодні вночі ворог здійснив атаку по околицям міста із застосуванням дрону.

Ушкоджень зазнали інфраструктурні об‘єкти. За попередньою інформацією постраждалих немає.

Якщо ваша оселя зазнала ушкоджень, повідомляйте про це на 15-80 (зі стаціонарних) або за номерами: (061) 787 15 80, (050) 414 15 80, (067) 656 15 80», - повідомив Анатолій Куртєв.

За даними «Енергоатом», вчора, 17 жовтня, російські військові затримали та вивезли в невідомому напрямку начальника служби інформаційних технологій Запорізької АЕС Олега Костюкова та помічника генерального директора станції Олега Ошеку. Наразі про їхнє місце перебування та стан нічого не відомо.

«Звертаємося до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі й усієї світової спільноти із закликом докласти всіх зусиль та задіяти всі можливі заходи для звільнення працівників ЗАЕС із полону російських терористів та сприяти їхньому поверненню до виконання службових обов’язків», - пише компанія.

Також керівництво «Енергоатома» повідомило, що російська влада не збирається демілітаризувати ЗАЕС через страх контрнаступу ЗСУ.

«Російські ядерні терористи, які захопили український ядерний об’єкт і використовують його для терору й шантажу всього світу, виключають варіант створення демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС, адже це створить умови для контрнаступу Збройних Сил України.

Про це повідомив заступник голови російської делегації на засіданні першого комітету Генасамблеї ООН костянтин воронцов.

Тобто росіяни вже навіть не намагаються приховати свої справжні наміри, вони використовують Запорізьку АЕС як військову базу і опорну точку  для свого захисту, адже розуміють, що лише прикриваючись ядерними об’єктами можуть відчувати умовну захищеність. При цьому вони ставлять під загрозу ядерної та радіаційної катастрофи весь світ», - пише керівництво «Енергоатома».

Протягом минулої доби з тимчасово окупованої території евакуювали 147 осіб, з них 10 дітей.

Читайте також: Мама Аліси повернулась: Україна провела жіночий обмін - 108 військовополонених приїхали до Запоріжжя;

В Запоріжжі 18 жовтня тимчасово змінить маршрут трамвай №16;

2022-10-18 10:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин