Війна в Україні
Події
Кримінал
Шпигував за ЗСУ та здавав ворогу: жителю Запоріжжя загрожує довічне увʼязнення за державну зраду

Шпигував за ЗСУ та здавав ворогу: жителю Запоріжжя загрожує довічне увʼязнення за державну зраду

Служба безпеки викрила ще одного агента фсб під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Запоріжжя. Зловмисником виявився колишній посадовець податкової міліції, якого у 2011 році було звільнено за корупцію.

Про це повідомили у прес службі СБУ.

Встановлено, що на початку березня цього року чоловіка завербував кадровий співробітник фсб для збору розвідданих про місця базування ЗСУ на території регіону. Перш за все, ворога цікавили координати бойових підрозділів морської піхоти ЗСУ на Мелітопольському напрямку та точні геолокації залізничних мостів та об’єктів енергетики в області.

Для збору інформації зрадник об’їжджав місцевість під виглядом водія таксі та здійснював відеозйомку за допомогою прихованого реєстратора і мобільного телефона. За кожне виконане завдання йому «гарантували» грошову «винагороду» у розмірі від 2 до 5 тис. грн.

Співробітники СБУ затримали зловмисника під час виконання чергового завдання. За даними слідства, у поле зору фсб він потрапив через антиукраїнську активність у заборонених соцмережах «Вконтакте» та «Одноклассники».

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також:

Мешканця Дніпропетровщини посадили у в'язницю на 5 років через ковдри;

У Запоріжжі вибухнула граната біля магазину;

У Кривому Розі чоловік викрав у жінки кілька тисяч доларів

2023-05-18 13:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин