Життя
Щоб уберегти рибу: На Запоріжжі поблизу зимувальної ями на затоці «Труба» ДСНС перерила грунтові дороги

Щоб уберегти рибу: На Запоріжжі поблизу зимувальної ями на затоці «Труба» ДСНС перерила грунтові дороги

У вівторок, 3 січня, до спільних заходів із охорони місць зимівлі водних біоресурсів залучили водну поліцію, державну екологічну інспекцію та ДСНС. Крім традиційних заходів впливу на правопорушників у вигляді протоколів про адміністративні правопорушення, спецтехніка ДСНС перерила грунтові дороги поблизу зимувальної ями, щоб охочим порушувати правила рибальства було важче дістатись до водойми.

Про це повідомляє Запорізький рибоохоронний патруль.

Відео можна подивитись тут.

Незважаючи на щоденні рибоохоронні заходи природоохоронних та силових відомств на так званій затоці «Труба», яка визначена як зимувальна яма, Запорізький рибоохоронний патруль продовжує щоденно реєструвати на цій ділянці десятки порушень правил рибальства.

Відповідно до досліджень іхтіологів, більшість молоді риболови-любителі виловлюють саме в зимовий період, чим наносять значну шкоду іхтіофауні. Одним із таких місць є зимувальна яма, затока в районі бази УМВС «Динамо», де, незважаючи на систематичні рибоохоронні рейди та попередження, збирається значна кількість рибалок-любителів. Їх улов налічує до 90% молоді цінних видів риб, здебільшого плітки, судака, а іноді і товстлоба.

На цій ділянці Каховське водосховище з'єднане трубою з Веслувальним каналом, через цю особливість громадяни називають затоку «Труба». Тут спостерігається приплив свіжої води, на яку збирається плітка, судак, а іноді і молодь товстолоба. Саме через скупчення водних біоресурсів, рибалити на цій ділянці заборонено.

Читайте також: Обійшовся штрафом: В Кам’янському суд покарав керівника приватного Музею Бойової Слави за спробу контрабанди двох ікон;

2023-01-06 16:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин