Кримінал
Події
СБУ затримала трьох ділків, які хотіли вивезти з України обладнання для винищувачів МіГ-29

СБУ затримала трьох ділків, які хотіли вивезти з України обладнання для винищувачів МіГ-29

Зловмисники намагались незаконно продати азійським замовникам партію запчастин до авіадвигунів на майже 2,5 млн грн. У результаті комплексних заходів у Києві, Харкові, Одесі та Запоріжжі затримано організатора нелегального трафіку і двох його спільників.

За наявними даними, відповідні комплектуючі раніше були викрадені з промислового гіганта Мотор Січ. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Для переправлення продукції зарубіжним клієнтам ділки планували вивезти її за межі України з приховуванням від митного контролю.

Крім того, у такий спосіб зловмисники планували вивезти радіолокаційний блок для винищувачів МіГ-29, який використовується для розпізнавання літаків у режимі «свій-чужий» системою ППО.

За даними слідства, організатором «схеми» виявився комерсант з Харкова. Для пошуку зарубіжних клієнтів він розміщував «рекламні» оголошення про авіакомплектуючі на спеціалізованих інтернет-ресурсах.

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів вилучено велику кількість агрегатів до авіаційної техніки українського виробництва, підготовлених до відправки за кордон.

На підставі зібраних доказів трьом фігурантам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Триває розслідування для притягнення до відповідальності інших учасників злочинної діяльності, у тому числі причетних до розкрадання авіапродукції з українських заводів.

Читайте також:

У Дніпрі поліцейські припинили діяльність шахрайського колцентру;

В Україні хочуть змінити правила мобілізації;

Співпрацював із ворогом та налагодив схему транспортних перевезень під час окупації Херсонщини: мешканцю Кривого Рогу повідомлено про підозру

2023-11-08 19:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин