Війна в Україні
Кримінал
СБУ виявила ще 8 колаборантів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області

СБУ виявила ще 8 колаборантів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області

Співробітники Служби безпеки України зібрали беззаперечні докази добровільної співпраці з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області ще 8 колаборантів.

Від початку вторгнення РФ в Україну, активно співпрацює з тимчасовою владою голова Бердянської політичної партії «Союз лівих сил». Саме він зайняв посаду «виконувача обов’язків мера Бердянська». 

Його заступником із зовнішньої та внутрішньої політики став колишній бердянський журналіст. Він організував оприлюднення так званих місцевих «новин» через проросійський Телеграм-канал «Бердянск ZaVtra».

Наразі СБУ закінчила досудове розслідування щодо цих двох фігурантів і передала матеріали в суд. Іншим 6 колаборантам - повідомлено про підозри у державній зраді в умовах війни та у колабораційній діяльності.

Серед них: колишній селищний голова смт Мирне Мелітопольського району, бухгалтерка сільради, колишня спеціалістка Якимівської селищної ради, колишній працівник військкомату, директор одного з підприємств у Василівському районі, а також мешканець Енергодару.

Заходи із викриття злочинної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Читайте також:

«Ніч з обстрілами та постраждалими…»: ситуація в Дніпропетровській області станом на 22 серпня;

У Синельниківському районі буде діяти подовжена комендантська година: зміни стосуються усіх населених пунктів;

Водія було госпіталізовано: у Дніпрі зіткнулись мотоцикл з автівкою;

2022-08-22 19:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин