Кримінал
СБУ підозрює у колаборантстві 55-річного «начальника відділу охорони здоров’я мерії м. Бердянськ»

СБУ підозрює у колаборантстві 55-річного «начальника відділу охорони здоров’я мерії м. Бердянськ»

Слідчі Управління СБУ в Запорізькій області запідозрили в колабораційній діяльності 55-річного «начальника відділу охорони здоров’я мерії м. Бердянськ» Миколу Мірошниченка, який працює за вказівками окупаційної влади. Текст підозри опубліковано на сайті «Офісу Генпрокурора».

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Підозрюваний Мірошниченко родом із Бердянська (Запорізька обл.), хоча є уродженцем Киргизстану. Раніше чоловік займався волонтерством та начебто допомагав цивільним евакуюватися із сірої АТО/ООС.

Як встановили слідчі, ще в березні 2022 року він добровільно заступив на посаду в.о начальника відділу охорони здоров’я в окупованому Бердянську. Під кінець місяця чоловік вже почав збирати інформацію про необхідні препарати місцевим. Вже тоді у розмові з одним лікарем повідомив про свою посаду і те, що окупаційна влада РФ, як він вважає, у місті надовго.

У кінці квітня Мірошниченко провів нараду в КНП «Бердянське медичне об’єднання Бердянської міської ради» і закликав медперсонал до співпраці з окупаційною владою.

У червні підозрюваний навіть видав наказ, яким зобов’язав призначеного росіянами головного лікаря Бердянською міськлікарні Прохорова доповідати про облаштування відділення для військовослужбовців РФ та лабораторії для станції переливання крові. 

Доказом того, що Мірошниченко дійсно очолює медичну сферу Бердянська є неодноразові його звернення до інших представників окупаційної влади із зазначенням посади.

У вересні цього року підозрюваний на камеру російського ЗМІ «РИА Новости» прозвітував про стан здоров’я коменданта Бердянська Артема Бардіна, авто якого підірвали в центрі міста.

Мірошниченку інкримінують добровільне зайняття посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території державою-агресором РФ (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Читайте також: Суботній удар по Дніпру забрав життя однієї людини, – Резніченко;

2022-11-27 19:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин