Кримінал
СБУ оголосила про підозру голові т. зв. «військово-цивільної адміністрації Бердянського району»

СБУ оголосила про підозру голові т. зв. «військово-цивільної адміністрації Бердянського району»

Чоловік погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації та добровільно зайняв посаду «заступника голови по управлінню Бердянським районом» у так званій «ВЦА м. Бердянськ». Погрожуючи полоном, він змушував голів територіальних громад взаємодіяти з окупаційною владою, а також схиляв і населення до співпраці з ворогом. Організував перехід місцевих мешканців на умови нового ворожого мобільного оператора.

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

Після реорганізації в жовтні 2022 року структури «ВЦА м. Бердянськ» очолив утворений у її складі псевдоорган – «ВЦА Бердянського району». Ставши його головою, він активно продовжив впроваджувати окупаційну політику в різні сфери життя місцевого населення.  Організовував інвентаризацію та облік об’єктів нерухомості, введених в експлуатацію до повномаштабного вторгнення рф, та земельних ділянок на так званій «підконтрольній території». Примушував місцевих підприємців до перереєстрації установчих документів за стандартами країни-агресора.

Крім того, неодноразово надавав інтерв’ю пропагандистським ЗМІ з приводу діяльності самопроголошених органів влади в окупованому Бердянську.

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури мешканцю Бердянська повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СБУ в Запорізькій області.

Читайте також: Стрільці з Кривого Рогу стали віце-чемпіонами Європи серед юніорів в Естонії;

Ситуація з паливом у Дніпропетровській області: актуальні ціни на 10 березня;

У Кривому Розі легковик влетів в машину швидкої;

Здав понад 50 Га чужої землі: у Павлограді затримали чоловіка, який шахраював з документами.

2023-03-10 12:21:00
true
Відео Дня








Архів Новин