Війна в Україні
Кримінал
СБУ оголосила підозру у колабораціонізмі депутатці Запорізької облради – очільниці школи в Кам’янці-Дніпровській

СБУ оголосила підозру у колабораціонізмі депутатці Запорізької облради – очільниці школи в Кам’янці-Дніпровській

Депутатка Запорізької облради, яка очолювала одну зі шкіл у Кам’янці-Дніпровській, після окупації військами РФ міста прийняла пропозицію ворога про співпрацю. Жінка погодилась у підконтрольному їй навчальному закладі впроваджувати стандарти освіти держави-агресора. Використовуючи надані ворогом псевдоповноваження, підозрювана оновила програму викладання із використанням російських підручників, змінила форму оцінювання школярів на 5-ти бальну.

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

Для отримання підпорядкованим їй колективом вчителів відповідної кваліфікації для викладання дисциплін за сучасними російськими освітніми стандартами підозрювана організувала їм проходження спеціалізованих курсів підвищення кваліфікації у Євпаторії анексованої АР Крим.

Керівник Запорізької обласної прокуратури повідомив про підозру депутатці Запорізької обласної ради у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Як повідомляє «Запорізький проєкт розслідувань», мова йде про депутатку Запорізької обласної ради Ніну Гурську. 2020 року вона обиралася до ради від «Партії Володимира Буряка «Єднання». 

За даними аналітичної платформи YouControl, у жовтні 2021 року Гурська очолила «Кам’янсько-Дніпровську загальноосвітню санаторну школу-інтернат». 

До цього її кандидатуру розглядали на посаду директорки військового ліцею «Захисник». Втім можливим призначенням обурилися користувачі соцмереж – вказували, що Гурська брала участь в «антимайданах».  

Читайте також: У Дніпрі примусово зупинили роботу електротранспорту;

В одному з закладів Дніпра виявили дві гранати: деталі; 

2023-01-24 10:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин