Війна в Україні
СБУ оголосила підозру російському «коменданту» Мелітополя за незаконне ув’язнення цивільного

СБУ оголосила підозру російському «коменданту» Мелітополя за незаконне ув’язнення цивільного

Служба безпеки України підозрює у порушенні законів та звичаїв війни російського командира «22-ї окремої ордена Жукова бригади оперативного призначення», військової частини №3642 нацгвардії РФ Сергія Семенчатенка.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

За даними слідства, наприкінці лютого 2022 року Семенчатенко був призначений «військовим комендантом» окупаційної адмінстрації у Мелітополі (Запорізька обл.). Він, спираючись на підтримку російських солдатів і місцевих колаборантів, жорстко поводився із цивільним населенням.

За версією правоохоронців, Семенчатенко наказав своїм підлеглим затримати і ув’язнити у «військовій комендатурі міста Мелітополя» мирного мешканця.

Полон тривав із 21 до 25 травня 2022 року. До бранця застосовували психологічне насильство і створили йому умови, що принижують людську гідність: обмежували в їжі та воді, не забезпечили санвузла і засобів гігієни, а також будь-якого місця для відпочинку, проводили допити в нічний час, не даючи людині спати. 

Читайте також: 2 медалі та травма: 16-річний Дамір Філаретов з Дніпра став призером чемпіонату світу з воднолижного спорту;

Ситуація з паливом у Дніпропетровській області: актуальні ціни на 9 січня;

На Дніпропетровщині чоловік ледь не згорів через гасову лампу;

Жорстка ДТП у Павлограді: зіткнулися «ВАЗ 2105» та «Volkswagen Transporter».

2023-01-09 15:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин