Війна в Україні
Кримінал
СБУ оголосила підозри двом військовим РФ, які викрадали людей на окупованому Запоріжжі

СБУ оголосила підозри двом військовим РФ, які викрадали людей на окупованому Запоріжжі

Двом російським військовослубовцям Служба безпеки України повідомила про підозру у воєнних злочинах —  жорстокому поводженні з цивільним населенням під час окупації Василівки (Запорізької обл.).

Про це повідомляє «Судовий репортер».

За матеріалами справи, навесні 2022 року заступником військового коменданта окупаційної адміністрації у Василівці (Запорізька обл.) призначили військовослужбовця Махачкалінського ОМОН Управління Росгвардії по республіці Дагестан Азамата Хасбулатова із позивним «105». 

Хасбулатов узяв собі помічником солдата із того ж підрозділу Саіда Гусейнова із позивним «320». Також залучив інших невстановлених військовослужбовців РФ для пошуку патріотів серед місцевих жителів, які можуть протидіяти окупаційній політиці. Цих українських громадян доручалося виявляти і впливати на них всіма можливими методами, включаючи психологічне і фізичне насильство.

26 березня Гусейнов зі спільниками викрали старосту с. Верхня криниця і ще трьох чоловіків. Їх утримували в приміщенні захопленого Васильківського райуправління поліції протягом 3-5 днів і застосовували тортури. Зокрема, підключали дроти до кінчиків пальців і пускали електрострум, виливали на шкіру хімічні реактиви, вставляли гострі металевіі предмети під нігті. Так схиляли до співпраці з окупантами і здачі інформації про місцевих патріотів.

2 квітня на блокпосту біля автовокзалу Василівки невстановлений російський солдат із позивним «33» зупинив громадянина України, який на власному авто намагався виїхати з окупованої території. Чоловіка затримали і відвезли в захоплене приміщення поліції, де психологічно тиснули з метою отримання інформації, вдавалися образ і принижень та погроз убивством.

Фото: ілюстративне

Читайте також: Один поранений та 8 пошкоджених багатоповерхівок: Опівночі російська армія з С-300 атакувала Запоріжжя;

2023-01-04 18:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин