Кримінал
Садівництво у ландшафтному заказнику: Прокуратура Запорізької області вимагає від громадянина повернути землю державі

Садівництво у ландшафтному заказнику: Прокуратура Запорізької області вимагає від громадянина повернути землю державі

Ленінський районний суд Запоріжжя відкрив провадження за позовом Василівської окружної прокуратури в інтересах держави (в особі Енергодарської міської ради) до фізичної особи про визнання державного акта на право власності на землю, договору купівлі-продажу недійсними. Від громадянина також вимагають повернути земельну ділянку вартістю понад 1,6 млн. грн.

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

Прокуратура встановила, що громадянину передали у приватну власність земельну ділянку, яка знаходиться на території ландшафтного заказника місцевого значення «Іванівський бір», для ведення індивідуального садівництва. Проте, розташування ділянки під об’єктами природно-заповідного фонду унеможливлює її перебування у приватній власності. Це і стало підставою для звернення прокурора із позовом до суду.

Законодавство України визначило, що природно-заповідний фонд охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання. Україна розглядає цей фонд як складову частину світової системи природних територій та об’єктів, що перебувають під особливою охороною. Для збереження флори, фауни та особливого клімату на цих територіях заборонена будь-яка господарська діяльність.

 

Читайте також: На Полтавському шосе у Дніпрі на смерть збили жінку;

У Дніпрі сталися вибух та пожежа: є загиблий та важко травмована;

2023-02-14 14:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин