Кримінал
Рушниця, набої та 3 кг канабісу: В Запоріжжі поліцейські вилучили у чоловіка наркотики на 700 тис. грн.

Рушниця, набої та 3 кг канабісу: В Запоріжжі поліцейські вилучили у чоловіка наркотики на 700 тис. грн.

3 кг канабісу елітних сортів, рушницю та близько 30 набоїв без дозвільних документів чоловік зберігав за місцям мешкання. За результатами експертних досліджень діям фігуранта буде обрано остаточну правову кваліфікацію.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

У рамках кримінального провадження, відкритого за фактом злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, співробітники УБН в Запорізькій області ДБН Національної поліції України отримали оперативну інформацію про те, що мешканець Комунарського району незаконно зберігає канабіс з метою подальшого збуту.

Разом зі слідчими Запорізького РУП під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури оперативники УБН провели санкціонований обшук в оселі 42-річного фігуранта. В приватному будинку працівники поліції виявили та вилучили речовину рослинного походження сіро-зеленого кольору зі специфічним запахом (попередньо - наркотичний засіб «канабіс», «шишки» елітних сортів) вагою 3 кг та пристрій для паління.

Також виявлено мисливську рушницю «ІЖ» та майже 30 набоїв до неї. Дозвільних документів на зброю у власника не було.

Чоловік пояснив, що наркорослини вирощував на власному подвір’ї, після чого перероблював для власного вживання.

Вилучене наркозілля направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Його вартість за цінами «чорного ринку» сягає понад 700 тис. грн.

Зараз поліцейські проводять досудове розслідування, встановлюють походження наркотичного засобу та можливу причетність фігуранта до збуту наркотиків.

Запорізька поліція звертається до громадян з проханням повідомляти про відомі факти збуту, розповсюдження наркотичних речовин, наркопосіви та наркопритони за номерами телефонів 096-655-02-29 або 102, пошта [email protected].

Читайте також: Тіла з води дістали батьки: В селі біля Кривого Рогу хлопчик та дівчинка провалились під кригу;

2023-01-11 09:45:00
true
Відео Дня








Архів Новин