Кримінал
Події
Розтратив понад пів мільйона бюджетних коштів: запорізькі слідчі повідомили про підозру директору комунального підприємства

Розтратив понад пів мільйона бюджетних коштів: запорізькі слідчі повідомили про підозру директору комунального підприємства

Службовець уклав договір із ТОВ про закупівлю будівельних матеріалів за завищеною ціною та розтратив кошти з бюджету обласного центру. Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Встановлено, що директор одного з комунальних підприємств уклав договір із товариством про закупівлю матеріалів відповідно до розробленого ним «Плану закупівлі будівельних матеріалів для забезпечення життєдіяльності міста та ліквідації можливих руйнувань через ведення воєнних дій» за кошти з бюджету міста.

Однак різниця між вартістю за договором та визначеною товарознавчою експертизою складає майже 760 000 гривень. Тож, закупивши обладнання за завищеною ціною, фігурант фактично розтратив кошти з міського бюджету.

7 лютого посадовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Читайте також:

За розбійний напад на подружжя поліцейські Дніпра затримали місцевого мешканця;

15 захисників із Дніпропетровщини повернулись додому з полону;

Влаштували незаконний бізнес із надання послуг сексуального характеру: у Дніпрі викрили злочинну групу

2024-02-09 20:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин