Війна в Україні
Події
Життя
Розселяла військових рф в окупованому Пришибі: На Запоріжжі у колабораціонізмі підозрюється мешканка Василівського району

Розселяла військових рф в окупованому Пришибі: На Запоріжжі у колабораціонізмі підозрюється мешканка Василівського району

Слідством встановлено, що після окупації Василівського району жінка добровільно надала згоду на співпрацю з окупаційною владою та погодилась працювати в незаконно створеному на території Михайлівської ОТГ Василівського району органі влади.

Після призначення на посаду так званого секретаря администрации территориального управления Пришибского поселкового совета вона вела облік мешканців смт Пришиб, які виїхали на підконтрольну Україні територію. Потім у покинуті ними будинки вона  незаконно заселяла військовослужбовців збройних формувань рф. 

Також жінка забезпечувала розподіл російських продуктових пакунків та грошових виплат серед місцевого населення. Неодноразово брала участь у публічних заходах, організованих окупаційною владою країни-агресора. 

За процесуального керівництва прокурорів Василівської окружної прокуратури Запорізької області  жительці Пришиба повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
 
 
2023-04-27 15:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин