Війна в Україні
Події
Розпочали службу в окупаційних правоохоронних органах Якимівки та Розівки: на Запоріжжі судитимуть ще п’ятьох поліцейських

Розпочали службу в окупаційних правоохоронних органах Якимівки та Розівки: на Запоріжжі судитимуть ще п’ятьох поліцейських

Розслідуванням встановлено, що з початку повномасштабного вторгнення співробітники структурних підрозділів Мелітопольського РУП та Пологівського РВП порушили присягу на вірність українському народові та перейшли на бік ворога.   

Добровільно залишились на тимчасово окупованій території області, двоє з них  розпочали «службу» в незаконному створеному в смт Якимівці Мелітопольського району «правоохоронному органі». Ще троє поповнили лави підпорядкованого окупаційній владі рф так званого «Розовского отделения ГУ МВД в Запорожской области».  

Підозрювані беруть участь у патрулюванні території окупованих Пологівського та Мелітопольського районів. Забезпечують чергування та охорону окупаційної «поліції», виконують інші злочинні вказівки і розпорядження.

Наразі всі вони звільнені з органів Нацполіції України.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно ще п’ятьох  правоохоронців за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
2023-08-28 14:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин