Війна в Україні
Російський прапор на смітнику, 5 тис. людей на блокпосту в Василівці та спроби зупинити референдум в Мелітополі: Ситуація в Запорізькій області на 3 серпня

Російський прапор на смітнику, 5 тис. людей на блокпосту в Василівці та спроби зупинити референдум в Мелітополі: Ситуація в Запорізькій області на 3 серпня

Черговий російський прапор викинули в урну – цього разу у Приморську. З-за рясних дощів розмокла дорога в Кам’янському, тож у Василівці вже понад 5 тис. людей очікують на евакуацію. А у Мелітополі партизани намагаються зупинити роздачу російських паспортів.

Про це повідомляють міський голова Мелітополя Іван Федоров, Центр національного супротиву та ТГ-канал Цаплієнко.

Російський прапор помітили в урні в смт Приморськ. Нагадаємо, раніше російський прапор викинули на смітник в с. Ботієво Мелітопольського району. 

«Поки росіяни масово роздають на вулицях свою макулатуру, то українці з таким же завзяттям знаходять ворожій агітації та символіці більш практичне застосування.

Зауважимо, що навіть викинути російський прапор на смітник під час окупації – це ризик для життя. Проте це не зупиняє місцевих від бажання наочно продемонструвати окупанту своє ставлення», - пише Центр національного супротиву.

Голосно і тривожно було минулої ночі в Енергодарі. Місцеві мешканці чули не один голосний вибух.

«І хоча військові рф традиційно перед своїми «операціями», а по факту провокаціями, намагалися максимально заглушити мобільний зв’язок, завдяки його посиленню на протилежному березі водосховища є змога дізнаватися з перших вуст, що насправді відбувається в Енергодарі. 

Люди повідомляють:

за відчуттями вибухи лунали «у себе під вікнами». А по факту в межах промислової та реакреаційноі зон Енергодара. Летіло саме в бік міста.

Попередньо відомо, що окупанти запустили ракети з сусідніх сіл (в радіусі кількох десятків кілометрів) з метою звинувачення потім ЗСУ в обстрілі міста.

Але не врахували, що і в селах теж люди спостерігають за іх «творчістю». І підтверджують вильоти саме від окупантів.

Поки що інформації про постраждалих внаслідок нічних провокацій окупантів немає», - розповів мер Енергодара Дмитро Орлов.

За даними мера Мелітополя Івана Федорова, на блокпосту в Василівці вже чекає на виїзд понад 1,1 тис. автівок та більше 5 тис. людей. Але через погодні умови дорога закрита.

«Сім’ї військових рф відбирають квартири людей, які виїхали з міста.

Окупанти збираються провести «голосування на дому». Погрожують депортацією тим, хто проголосує «проти». Дата псевдореферендуму, анонсована рашистами, – 11 вересня. 

Вже втретє окупанти намагаються відновити захоплений аеродром. ЗСУ наносять нищівні удари. Деокупація Мелітополя – шлях до деокупації півдня України.

80% мелітопольців – безробітні. Складно зняти готівку з карток. Ціни в аптеках і магазинах завищені в 3-4 рази.

Мелітопольці не підтримують окупантів. Рашисти відкривають «рекрутингові центри» для колаборантів. 

Ні колаборанти, ні окупанти не відчувають себе спокійно. Гауляйтери бояться виходити на роботу», - розповів Іван Федоров в етері каналу «Апостроф».

В Мелітополі намагаються зупинити роздачу паспортів країни-терориста.

«Втім окупанти попереджають пенсіонерів та інші незахищені верстви, що без російського паспорту отримати срцвиплати та гуманітарну буде неможливо», - пише ТГ-канал Цаплієнко.

Сьогодні, 3 серпня, через несприятливі погодні умови виїзд приватного автотранспорту на тимчасово окуповані території з Запоріжжя знову не відбудеться.

В цілому на Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Минулої доби ворог обстрілював позиції українських захисників з танків та артилерії вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області, за минулу добу російські війська обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі Степногірська. Надійшло 4 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів.

Протягом минулої доби вдалося евакуювати 1253 людей, з них  341 – діти.

Фото: Центр національного супротиву, ТГ-канал Цаплієнко

Читайте також: 130 тис. грн. за непризов за мобілізацією: ДБР затримало військового посадовця Дніпровського РТЦК та СП за хабар;

Ситуація з паливом у Дніпропетровській області: актуальні ціни на 3 cерпня;

В Кривому Розі у волонтера намагалися вкрасти машину: подробиці;

Підсів в авто та зірвав сумку: подробиці пограбування місцевої жительки у Дніпрі.

2022-08-03 13:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин