Війна в Україні
Російська армія вчора 324 рази обстріляла Оріхів Запорізької області

Російська армія вчора 324 рази обстріляла Оріхів Запорізької області

Вчора, 12 жовтня, до обіда армія РФ нанесла по місту понад 200 ударів, а разом до кінця дня їх було 324.

Про це повідомляє заступниця міського голови Оріхова Світлана Мандрич.

«Ми пережили цей день. Всього за сьогодні по Оріхову було 324 прильота. Якщо до обібу було більше 200, то на кінець дня вже 324!!!

9 поранених мешканців.

Це сьогоднішня ціна за «руській мір». Інфраструктура міста знищується. Населення знищується. Не знаєшь звідки і скільки прилетить. Просто прошу Вас, дорогі мої оріхівці, залишайтесь в укриттях. Не наражайтесь на небезпеку. Гуманітарний штаб тимчасово не працює. Міська рада не приймає жодної заяви, це для вашої безпеки. Попереду ніч. Знову чути вибухи. Ми тримаємось разом. Все буде Україна!», - написала Світлана Мандрич вчора ввечері.

А це Світлана Мандрич в першій половині дня:

«Сьогодні знову важкий день! Гатять по всьому місту. Знову поранені. Три години поспіль прильоти. Коли кажуть страшно бо прилетіло, це нічого не сказати. У зв'язку з інтенсивними обстрілами гуманітарний штаб припиняє свою роботу. У міській раді не приймаються жодні заяви. І якщо хтось думає що нас немає на місці, ті дуже помиляються. Це для безпеки мешканців. Бо за три години більше 200 прильотів по всьому місту. Слідкуйте за повідомленнями на сайті міської ради. Оріхів це Україна!».

Підписниця одного з ТГ-каналів написала про вчорашній день так:

«Вітаю, хочу вам розповісти про сьогоднішній обстріл Оріхова. Це було дуже важко морально. Рашисти застосовували все, що в них було: починаючи від «Градів» і закінчуючи фосфорними бомбами та касетними боєприпасами. Місто просто знищують. Світла немає - бо все знищено, та ремонтувати після останнього інциденту ніхто не хоче і не буде, води також немає - після останніх попадань згоріло одночасно 4 насоса, а про газ я зовсім мовчу, бо його там немає і люди готують на вогнищі. Сьогодні, також багато жертв серед мирного населення: ранені та вбиті. Місто просто палає...

Дуже боляче спостерігати за тим, як його погодинно знищують... 

Проїхавши деякими вулицями міста - сльози течуть самі по собі...

Міста немає...».

А напередодні, 11 жовтня, Оріхів знов обстрілювали і загинули двоє працівників районних електромереж - Дмитро Стариченко та Роман Мельник. Ще двоє - Максим Юрченко та Дмитро Рабаджиєв з пораненнями евакуйовані до госпіталю.  Кількість загиблих у місті на вечір зросла до 5 людей.

«Тож героїзм буває не лише на полі бою. Іноді він полягає у тому, щоб сумлінно робити свою справу. Україна не забуде своїх героїв», - писав про той день Олександр Старух.

До війни в Оріхові проживало близько 14 тис. чоловік.

На фото: елеватор в Оріхові

Читайте також: В Запоріжжі 13 жовтня тимчасово змінить маршрут трамвай №16;

2022-10-13 09:08:00
true
Відео Дня








Архів Новин