Війна в Україні
Рятувальники звільнили родину з погреба зруйнованого будинку: Наслідки нічного обстрілу Запоріжжя

Рятувальники звільнили родину з погреба зруйнованого будинку: Наслідки нічного обстрілу Запоріжжя

Сьогодні, 12 жовтня, опівночі російська армія вчергове атакувала Запоріжжя. По Запоріжжю і передмістях випустили близько 7 ракет С-300. Дві ракети влучили в один з районів обласного центру та, на щастя, серйозних руйнувань не завдали. Ще 5 ракет прилетіли у передмістя.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

«Три ракети принесли руйнування в одному з наближених до Запоріжжя сіл: частково зруйновано житловий будинок, з-під завалів наші рятувальники дістали три особи. Жертв, на щастя немає. Ще дві ракети впали в полі біля іншого села.

Військовий агресор продовжує нічний ракетний терор проти мирних жителів. Але ми тримаємо стрій. Все буде Україна!», - написа він.

Співробітники ДСНС врятували родину, яка опинилася під завалами, внаслідок ракетного удару. В одному із селищ передмістя внаслідок влучання ракети на територію приватного домоволодіння відбулося часткове руйнування будинку та господарчих споруд. У результаті руйнувань конструкцій опинилася заблокованою родина, яка ховалася у погребі.

Рятувальники, які прибули на місце події, використовуючи спецобладнання, деблокували жінку, чоловіка і дитину.  Медична допомога врятованим, на щастя, не знадобилася.

Від ГУ ДСНС залучалося 11 рятувальників і 2 одиниці спецтехніки. Відео рятувальної операції можна подивитись тут.

За словами секретаря Запорізької міськради Анатолія Куртєва, сьогодні опівночі війська РФ демілітаризували футбольний майданчик, на місці якого тепер воронка.

«Ракета просто дивом не влучила в будинок і не повбивала людей. У трьох прилеглих багатоповерхівках, у двох закладах освіти та в медичному закладі повилітали вікна. Постраждалих, на щастя, немає», - написав він.

Якщо ваша оселя теж зазнала руйнувань, повідомляйте про це на 15-80 (зі стаціонарних) або за номерами:

  • (061) 787 15 80  
  • (050) 414 15 80 
  • (067) 656 15 80

Читайте також: За 23 секунди здолала олімпійську чемпіонку: Дзюдоїстка Єлизавета Литвиненко виборола «бронзу» на чемпіонаті світу;

В Запоріжжі 12 жовтня тимчасово змінить маршрут трамвай №16;

ЗСУ знищили батарею С-300, яка тероризувала Запоріжжя та область останніми днями;

2022-10-12 09:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин