Війна в Україні
Рятувальника Євгена Донця з Запоріжжя, який трагічно загинув під час пожежі, посмертно удостоєно Орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Рятувальника Євгена Донця з Запоріжжя, який трагічно загинув під час пожежі, посмертно удостоєно Орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Того рокового дня - 18 березня - співробітники Служби порятунку виїхали на гасіння пожежі на цивільному об’єкті у с. Наталівка (Запорізька обл.), яка виникла внаслідок обстрілів російською армією. Ворог, знаючи, що рятувальники ліквідовують загоряння, навмисне завдав повторного підступного удару. Удару, який підло і жорстоко забрав життя Євгена Донця – старшого пожежного ДПРЧ-4.

Про це повідомляє ДСНС в Запорізькій області.

«12 років Євген віддав службі у лавах ДСНС, покликанню захищати громадян від наслідків надзвичайних ситуацій. Росія, яка без жодних чеснот і правил, веде війну проти України, забрала життя вогнеборця, який до останнього подиху мужньо виконував свій обов’язок. Родина запорізьких рятувальників осиротіла на одного побратима, на доброго, чесного, сміливого чоловіка. Страшніше за це – біль і непоправна втрата маленької 7-річної Лізи, яка вже ніколи не дочекається татка після добового чергування», - пишуть рятувальники.

Вчора голова ЗОВА Олександр Старух передав Єлизаветі Донець нагороду її тата - Орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким Євген Донець удостоєний посмертно.

«Гасло рятувальників: «Завжди готові прийти на допомогу» виправдовує себе щодня, за будь-яких обставин, всупереч війні і смерті. Дякую за вашу нелегку службу і вічна пам'ять та шана усім, хто віддав життя за Україну, за наш Український народ», - звернувся до особового складу очільник обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Присутні, серед яких колеги Євгена, керівництво Головного управління, рідні та близькі вшанували пам'ять рятувальника хвилиною мовчання.

«Ми ніколи не забудемо про подвиг нашого вогнеборця, а пам'ять про нього пронесемо крізь роки як зразок служіння Українському народу в ім’я його безпеки та свободи.

Спочивай з миром, брате!», - пише пресслужба ДСНС в Запорізькій області.

Читайте також: Ламав сміттєві баки та дорожні знаки: у Дніпрі затримали хулігана;

2022-08-10 10:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин