Війна в Україні
Рятівник Запоріжжя – нацгвардієць Роман Гломба, який тричі збив російські літаки Су-25, отримав орден від Президента України

Рятівник Запоріжжя – нацгвардієць Роман Гломба, який тричі збив російські літаки Су-25, отримав орден від Президента України

Вчора, 24 вересня, Президент України Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям, яким присвоєно звання Героя України, та членам родин загиблих захисників, удостоєних цього звання посмертно. Урочиста церемонія відбулася в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України.

Володимир Зеленський зазначив, що сьогодні найвищими державними нагородами відзначають тих, хто творить історію нашої держави, нашого народу й незалежності.

«Щоразу, коли ми говоримо про звільнені українські території, про міста, села, у які повертається наш державний прапор, про людей, ми говоримо насправді про тих, чия хоробрість на полі бою є фундаментом наших здобутків і майбутньої перемоги», – наголосив Глава держави.

Найвищою державною нагородою відзначили стрільця-зенітника, солдата НГУ Романа Гломбу. Під час бойових чергувань він прикривав від повітряного нападу позиції батальйону на Запоріжжі, поблизу с. Мала Токмачка. Влучними пострілами з ПЗРК «Ігла» солдат тричі знищував ворожі літаки Су-25 (29 квітня, 23 травня та 29 травня). Таким чином Герой запобіг обстрілу позицій українських захисників і міста Запоріжжя.

Читайте також: Дівчата з Жовтих Вод та Кривого Рогу стали призерками студентського Кубка світу з самбо;

Пасажир іномарки травмував руку: В Дніпрі зіткнулися «Toyota» та «Lexus»;

10 нічних прильотів по Запоріжжю: Ситуація в Запорізькій області на 25 вересня;

У Кам'янському затримали чоловіка, який підрізав іншого чоловіка.

2022-09-25 16:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин