Події
Раколовки, сітки, «екрани»: Запорізький рибоохоронний патруль знищив понад 400 заборонених знарядь лову

Раколовки, сітки, «екрани»: Запорізький рибоохоронний патруль знищив понад 400 заборонених знарядь лову

Вчора, 23 лютого, в присутності представників міжвідомчої комісії Запорізького рибоохоронного патруля та ГУДПС у Запорізькій області знищили 472 заборонених знаряддя лову, з яких 330 раколовок, 136 ставних сіток, 5 «екранів» та 1 «павук».

Про це повідомляє Запорізький рибоохоронний патруль. Відео можна подивитись тут.

Знищувалися знаряддя лову, виявлені та вилучені відповідно до актів виявлення та вилучення безхазяйного майна. Ліквідація здійснювалась шляхом приведення сіток у непридатність для використання – рубанням та різанням з подальшою утилізацією.

Процес знищення заборонених знарядь лову здійснювався відповідно до постанови КМУ від 25.08.1998 року №1340 «Про Порядок обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним».

В ході рибоохоронних заходів Запорізький рибоохоронний патруль продовжує вилучати у порушників заборонені знаряддя лову. Потім всі вони зберігаються на складі конфіскованого майна до рішення суду як доказова база до адміністративних матеріалів. Вилучаються також і передаються на склад заборонені знаряддя, власників яких встановити не вдалося.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 52-1 ЗУ «Про тваринний світ» для добування об'єктів тваринного світу забороняються виготовлення, збут, застосування, зберігання отруйних принад, колючих, давлячих та капканоподібних знарядь лову, електроловильних систем (електровудок), електрогону, петель, самоловів, самострілів, вибухових речовин, пташиного клею та монониткових (волосінних) сіток (крім тих, що призначені для промислового лову), а також інших засобів, заборонених законом.

Читайте також: Безгольова нічия: СК «Дніпро-1» завершив виступ в дебютному єврокубковому сезоні;

Захищаючи Україну, загинув 31-річний боєць з Покрову;

У Запоріжжі нетверезий водій влаштував перегони з поліцією у комендантську годину: відео;

2023-02-24 10:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин