Війна в Україні
Ракетний удар по Запоріжжю та безкоштовне житло для мешканців Енергодару: Ситуація в Запорізькій області на ранок 12 вересня

Ракетний удар по Запоріжжю та безкоштовне житло для мешканців Енергодару: Ситуація в Запорізькій області на ранок 12 вересня

Сьогодні вночі, близько 00:40, російські війська завдали ракетного удару по Запоріжжю. За попередньою інформацією, чотирма ракетами С-300 уражено технічні будівлі одного з об’єктів інфраструктури на околицях міста. Ймовірно вогонь здійснено з боку Василівки. Внаслідок обстрілу постраждалих немає.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Міська влада Енергодара створила гарячу лінію з питань розміщення переселенців з Енергодара та формування загального списку бажаючих отримати безкоштовне житло в різних містах України.

«Оскільки задовольнити всі потреби стовідсотково буде неможливо, пріоритет надаватиметься родинам з неповнолітніми дітьми, соціально незахищеним категоріям громадян», - повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов.

Бажаючим зареєструватися необхідно заповнити Google-форму або ж надіслати на тел. 066-502-63-52 в Вайбер чи Телеграм наступні дані:

  • прізвище, ім’я, по-батькові
  • контактний номер телефону
  • номер паспорта
  • кількість людей в родині, їх паспортні дані
  • наявність неповнолітніх дітей та їх вік

Вкажіть, якщо ви маєте підтверджений соціальний статус (матері-одиначки, багатодітної родини, малозабезпеченоі родини або родини з дітьми з інвалідністю тощо).

Увага! На вказаний вище номер здійснюється виключно прийом повідомлень з даними у письмовому вигляді!

Для уточнення і консультацій можна телефонувати на номер 067-567-41-14. Дзвінки приймаються з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 14:00.

Дані у вигляді письмових повідомлень через Вайбер і Телеграм приймаються у будь-який час. Для зручності заповнення даних рекомендуємо вам скористатися саме Google-формою.

Також Дмитро Орлов повідомив, що зараз є можливість розмістити близько 30 людей в Соснівці Львівської області. Для проживання ВПО там надано дитячий садок, який з кінця лютого 2022 року приймає біженців.

Умови доволі аскетичні, але житло і харчування  безкоштовне. Розселення по 6-8 людей в кімнаті. Заклад знаходиться в 100 м від центру, де є магазини та кафе.

Реєстрація в гуманітарному хабі Львів-Арена не потрібна.

«Ми розуміємо, що вказана кількість вільних місць – це незначний відсоток від реальних потреб у житлі для енергодарців. Але це тільки початок. Робота по містам-супутникам з організації проживання  для ВПО все ще триває. На підході ще 150 місць. Зараз комплектуємо приміщення меблями та вирішуємо питання з опаленням.

Тому якщо зараз від вас надійде більше запитів, аніж ми можемо задовольнити на даний час – всі вони будуть оброблені. Сформуємо чергу та по мірі надходження остаточно підтверджених варіантів для житла, будемо вас інформувати в особистих повідомленнях та на телеграм-каналі», - написав Дмитро Орлов.

Про ситуацію в Мелітополі розповів мер міста Іван Федоров:

  • Псевдореферендум:

Окупанти лякали весь світ тим, що проведуть «голосування» 11 вересня. Це була чергова пропаганда.

Мелітопольці не підтримують росію. За результатами першого соцопитування окупантів менше 10% мешканців з половини населення, яке залишилось у Мелітополі, погодились взяти участь у псевдореферендумі.

У окупантів нова дата - 4 листопада, проте після вдалого контрнаступу ЗСУ день «голосування» для ворога не настане ніколи.

  • Вибухи:

Сьогодні о 4 ранку зафіксовано 4 вибухи у Мелітополі. Уточнюємо інформацію щодо втрат ворога.

  • Поведінка колаборантів:

Колаборанти вирізають дерева і кущі біля своїх будинків - бояться партизанів. Масово виходять на зв’язок з українськими спецслужбами.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі 18 населених пунктів. Надійшло 28 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів.

Протягом минулої доби евакуйовано 454 людей, з них 84 – діти.

Читайте також: В Запоріжжі 12 вересня тимчасово змінить маршрут трамвай №3;

2022-09-12 10:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин