Війна в Україні
Ракетний удар по школі в Комишувасі, загиблі та поранені в Оріхові: Ситуація на Запоріжжі на 20 жовтня

Ракетний удар по школі в Комишувасі, загиблі та поранені в Оріхові: Ситуація на Запоріжжі на 20 жовтня

Сьогодні, 20 жовтня, близько 7:20, завдали ракетного удару по території дитячої спеціалізованої школи в смт Комишуваха (Запорізька обл.). Інформація щодо руйнувань та жертв уточнюється.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Як повідомляє Комишуваська селищна рада, внаслідок ворожого обстрілу селища було пошкоджено житлові будинки, постраждалих немає.

Російська армія продовжує знущатись над Оріховом: тільки за вчорашній день тут 3 людей загинуло і ще 8 поранено.

«Обстріли не вщухають, за сьогодні в Оріхівській громаді 3 загиблих, за вчора 8 поранених. Прошу всіх утраматися від поїздки в Оріхів. Крім того прошу дітей, БАТЬКИ ЯКИХ ЗАЛИШИЛИСЯ В Оріхові, виконати свій синівський борг і забрати своїх батьків, не звертаючи на те, що вони не хочуть. Стерегти в Оріхові вже майже нічого. А батьки дали вам життя, виростили Вас, викохали. Міська рада допоможе Вам вивезти їх до м. Запоріжжя. Для зв'язку тел.+380997702258 Жбанкова Людмила Михайлівна

Моліться за місто Оріхів! Обстріли міста по 7 -14 годин. Орківська сволота рівняє місто с землею. Гуманітарний штаб припинив свою, роботу. Світла, води , звязку немає. Все розбите. Комунальні підприємства не в змозі виконувати свою роботу», - написала заступниця голови Оріхівської громади Світлана Мандрич.

Президент Володимир Зеленський закликав усіх чоловіків виїжджати з Мелітополя.

Введення військового стану на території Мелітополя та інших тимчасово окупованих територій України загрожує тим, що всіх чоловіків окупант відправлятимуть воювати.

Один із пунктів воєнного стану прямо говорить про те, що

• Громадяни залучаються до роботи на потреби оборони та ліквідації наслідків застосування противником зброї.

Тепер будь-якого мелітопольця, що йтиме вулицею, окупанти можуть забрати у військкомат і відправити на риття окопів, розбір завалів, вручити зброю і відправити на війну проти ЗСУ, на роботу в морги – носити трупи рашистів.

«Намагайтеся виїхати з окупованої території. Якщо ви не можете зробити цього і опинитесь у російських військових структурах, за першої ж нагоди постарайтеся скласти зброю і перейти на українські позиції. Бережіть своє життя та допомагайте тим, хто поряд з вами. Наше спільне завдання – вистояти проти цих неадекватів», – закликав мелітопольців Президент України Володимир Зеленський.

Протягом минулої доби з тимчасово окупованої території виїхали 212 осіб, з них 45 - діти.

За уточненою інформацією, в результаті ударів Сил оборони протягом останніх днів, підтверджено ураження живої сили та техніки противника в Запорізькій області - до 150 військовослужбовців поранено та знищено близько 15 одиниць озброєння і військової техніки.

Читайте також: На Дніпропетровщині затримали хлопця з підробленими водійськими правами: що з ним буде;

2022-10-20 10:39:00
true
Відео Дня








Архів Новин