Кримінал
Події
Псевдобанкіри ошукали запоріжців на 189 тисяч гривень: деталі шахрайської пастки

Псевдобанкіри ошукали запоріжців на 189 тисяч гривень: деталі шахрайської пастки

Вчора, 18 жовтня, до правоохоронців звернулась 60-річна мешканка Вознесенівського району Запоріжжя, яка повідомила, що невідомі заволоділи грошима з її картки.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Встановлено, що пенсіонерка отримала телефонний дзвінок нібито від працівника банку, який повідомив, що її картка заблокована та необхідно пройти верифікацію. Після того, як заявниця назвала код, який надійшов у смс-повідомленнях, з її рахунку зникли 18900 гривень. 

Того ж дня про зникнення своїх заощаджень у сумі 4700 доларів США дізнався і мешканець Вільнянська. Чоловік довірився псевдобанкіру й виконав під його керівництвом низку підтверджень зі свого мобільного телефона.

У межах кримінальних проваджень, відкритих за ознаками злочинів, передбачених ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння злочинів. 

«Щоб не стати жертвою шахрайства, в жодному разі не повідомляйте нікому персональних даних, номер та строк дії банківської картки, PIN-код, CVV, коди в смс-повідомленнях, що можуть використовуватися для підтвердження транзакцій, а також пароль від онлайн-банкінгу», – нагадують правоохоронці.

Читайте також:

Підлітки били та грабували перехожих у Кривому Розі: що вирішив суд;

Два тижні замість шести місяців: військовим дозволили списувати втрачене у бою майно за спрощеною процедурою;

Допомогти може кожен: в Обухівці потребують допомоги волонтерів для розбору завалів після ракетного обстрілу

2023-10-19 21:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин