Події
Прокурори Запоріжжя через суд зобов’язали підприємства привести сховища у належний стан

Прокурори Запоріжжя через суд зобов’язали підприємства привести сховища у належний стан

Прокуратурою встановлено, що з 2021 року на балансі комунального підприємства перебуває захисна споруда, яка розташована у багатоквартирному будинку Дніпровського району міста. Сховище  призначене для  укриття 128 осіб. Проте воно не здатне забезпечити належний захист місцевих жителів через незавершений ремонт.

Рішенням суду задоволено позов Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя та зобов’язано комунальне підприємство привести споруду цивільного захисту у стан готовності для використання за призначенням.

За результатами розгляду суд  підтвердив обґрунтованість вимог прокурора та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі. 

З аналогічних підстав  до суду  з позовом звернулась і Запорізька окружна прокуратура.

Установлено, що з початку введення воєнного стану і дотепер балансоутримувач протирадіаційного укриття не забезпечив його приведення у належний технічний стан. Це укриття загальною площею 370 кв м розраховано на захист 400 осіб. Однак через його неготовність жителі Вільнянської міської територіальної громади на випадок надзвичайної ситуації будуть позбавлені можливості скористатись ним за призначенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Пограбував 72-річного чоловіка та витратив всю його пенсію: у Камʼянському затримали зловмисника;

Привласнив банківську картку та викрав з неї майже 12 тис. гривень: у Марганці затримали 60-річного зловмисника;

Операція «Акциз»: у Дніпрі вилучили підакцизної продукції на суму близько 780 тис. гривень.

2023-10-19 11:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин